Äntligen dags för elitserien?
Elitserien i hoppning hägrar för de två västmanländska division 1-lagen Salaortens Ryttarförening och Skästa Ridcenter. När grundomgången i dag avgjordes vid tävlingar i Sala kom de lagen tvåa respektive trea.

Därmed väntar elitkval hos Hamre RK sista helgen i april. Vann sista grundomgången gjorde Märsta RK.
- Ja, nu ska det vara dags, säger Hallstahammarryttaren Therese Nyman, och tänker på att SORF vid några tillfällen tidigare precis varit utanför avancemang till elitserien.

I SORF, som kommit tvåa i båda grundomgångarna och därmed vann grundserien, red Therese Nyman, Lagana, Angelica Jacobsson, Ubald, Mariam Cissé, Monroe och Pernilla Dannberg, Scarlette. Lagledare är Alexandra Höglund. En av anledningarna till de goda resultaten är sammanhållningen i laget.
- Vi bryr oss alltid om varandra! Dessutom är vi noga med träningen och inför kvalet blir det återigen träning för Lotta Björe, berättar Therese Nyman.

Också Västeråslaget Skästa Ridcenter är alltså klara för kvalet till elitserien i hoppning. Laget med ankaret Louise Haga kom trea i dagens omgång. Vid kvalet på Hamre RK gör tio division1-lag upp om två elitserieplatser.

Elisabeth Bäck