TÄVLINGSRESULTAT
Från 2009 2010 2011 och tidigare


2012

 

 

Volkswagen Grand Prix i Gävle, 28-30/9

Ja, vi åkte upp till Gävle i torsdags kväll och kom fram efter nio någon gång. Det hade tyvärr regnat massor i Gävle, som i stora delar av vårat avlånga land. Så uppstallningen var inte rolig, det var lera överallt. Min kompis Jessica hade kommit upp några timmar innan och hon och hennes hästskötare hade fixat iordning boxarna. Från en av boxarna körde de ut femton kärror med lera...fyllde på med sand och spån så det blev jättefint inne i boxarna.

Stallgången var lerig och utanför stallen och det är aldrig roligt. Men arrangören gjorde ett bra jobb och ingen kan rå över vädrets makter. De fixade med flis och körde in i stallet så vi kunde skotta ut i stallgången så det blev fint. Det tog sin tid och vi kom i säng runt ett på natten!

Första dagen red jag CAHLUA och ACINDO i 130 klassen. Båda var felfria och kom trea och nia, bra start på helgen!

CAHLUA 130 fredag.

ACINDO SB 130 fredag.

LAGANA hoppade 140 klassen på kvällen. Hon kändes laddad men fin i sprången. Tyvärr ett nedslag i omhoppningen så ingen placering. Jag hade ridit henne på förmiddagen som alltid på tävling och trimmat och rastat av energi, det finns iallafall så det räcker och blir över!

LAGANA 140 fredag.

På lördagen var det inte bara tävling utan även min födelsedag!!!! Malin var så gullig så hon hade med present till mig och av Björn fick jag en överraskningskväll framöver, låter spännande!!!

Jag red ACINDO i 125 klassen och satsade mot klockan. Hon var ganska fin i början men blev längre och starkare mot slutet och rev de två sista hindrena. Det var inte så bra. Hon hoppade sedan 135 klassen och det kändes bra att hon skulle göra en start till så kunde jag rida fram och jobba loss henne och sedan gå in och göra en lugn runda. Det blev riktigt bra tycker jag. Ett nedslag som jag tar på mig, kom lite i innerkant på bågen till oxern så vi fick lite trångt, då blev det nedslag. Hon fick pris för det var inte så många felfria, kom på elfte plats.

ACINDO 135 lördag.

Efter hennes runda så kom Eva (som äger LAGANA, CAHLUA) och hon hade med sig tårta!!!! Gissa om jag blev glad?! Jag trodde inte att det skulle bli tårta på min födelsedag. Nu kom Eva med en jättegod tårta så vi fikade och hade trevligt!

Sen var det dax för CAHLUA att hoppa 135 klassen och innan henne så hann jag med att trimma LAGANA som skulle gå grandprix kvalet på kvällen.

CAHLUA kändes riktigt fin igen och hoppade felfritt och det blev en femte plats i klassen!

CAHLUA 135 lördag.

När det var dax för kvalet till VW Grand Prix var det nästan fullt på läktarna i ridhuset, kul! Min mamma och pappa hade kommit upp för att titta och fira min födelsedag med tårta, roligt! Även Berit som är en god vän till oss (tack vara henne som LAGANA kom till mig för nio år sedan) hade kommit för att titta på oss. LAGANA hoppade jättebra och det kändes bra. En runda att vara nöjd med men ändå besviken på två nedslag och att det inte räckte till att kvala till Grand Prixen på söndagen.

LAGANA 145 kval till VW Grand Prix.

Efter tävlingarna så "lånade" vi cafeterian i ridhuset och dukade långbord. Vi var sexton personer som åt pizza och tårta och alla sjöng för mig! Tack för en trevlig kväll!

Söndagens tävling började klockan sju på morgonen och jag hade start nummer sju med ACINDO, så tidigt! Lyckades vakna till liv och rida väl och bra gick det! ACINDO var felfri och kom åtta, CAHLUA var felfri och kom trea! Båda hästarna gjorde en kanonbra helg med tre placeringar var!

ACINDO 130 söndag.

CAHLUA 130 söndag.

LAGANA hoppade 140 klassen som var direkt efter 130 klassen. Jag hann inte trimma henne ínnan eftersom det gick i ett, hon fick gå på promenad i 20 minuter när de andra två skrittades av, och det räckte inte för att hon skulle vara lugn. Så lite för laddad och en ridmiss som gjorde att jag rev ett hinder med foten så var tävlingshelgen över!

Gävle Ryttarsällskap gjorde en jättebra tävling och deras nya underlag i ridhuset var fint att rida på. Framhoppningen stor och bra underlag som klarade av mycket regn. Tack GRS!

Fint hederspris som CAHLUA fick i en av klasserna, en silverbock! Alltid roligt med fina priser att ställa i prisskåpet!

 

 

Strömsholm 22-23/9

Det var tävling på Strömsholm i helgen.

Red först EDWONDO i 120 klassen lördag. Han hoppade bra fram till hinder nummer sju, där tog det stopp. Det var en lite större vattenmatta under ett räcke, mattan var fylld med vatten som var färgat mörkmörk blått, nästan svart. Sedan speglade sig displayen i vattenspegeln också. Hästarna tyckte det var ett svart hål och nästan 20 starter i klassen stannade ut sig på det hindret, så han var inte ensam om att reagera på det.

Efter hans runda åkte jag hem och red tre hästar i regnet innan det var dax att åka tillbaka med CELVIN till tävlingen. Skönt att ha så nära ibland!

CELVIN startade omgång ett i semifinalen fyraårschampionatet. Fyraåringarna kvalar under året genom att göra minst tre felfria rundor i 1 meterklasser. Det var runt 75 starter i första kvalet på lördagen och de 50 % bästa gick vidare till dag två.

CELVIN kvalade vidare efter en bra runda på lördagen. Han fick bra ombömen och poäng. Söndagens runda var 1,05 centimeter så lite högre än vad de hoppat innan. Han gjorde en bra runda igen, felfritt.

Han slutade på 23 plats av 75 hästar. De sju bästa kvalade vidare till den stora finalen på Flyinge om två veckor.

Innan CELVINS klass på söndagen startade jag 130 klassen med LAGANA, CAHLUA, ACINDO. Det var en clear round så ingen tävling, bara rosett om man var felfri. Nu passade det bra med denna klass inför nästa helg då de tre hästarna ska till de stora tävlingarna i Gävle. Skönt att få en runda innan. Banan var inte helt enkel heller, det var korta distanser och trekombination så det var en perfekt uppladdning!

Alla tre hoppade superbra. CAHLUA och LAGANA felfritt, ACINDO ett nedslag. Jag var jätteglad efteråt och känner att de är i fin form.

 

 

Surahammar 16/9

Det blev en lyckad tävlingsdag med solsken! Hästarna har varit fina och hoppat bra.

Dax för tävling!

Började med lilla CASH FLOW som inte tävlat på länge. Red unghästklassen i 110. Jag funderade på hur hon skulle uppföra sig och det var onödigt oroande, hon var duktig. Lugn och fin, gick bra att rida och hoppa fram. På banan skötte hon sig hur bra som helst och hoppade helt sjukt bra....

...eller vad ska man säga, lite för högt...när det är över stöden!

TIPTON var riktigt ridbar och fin. 120 rundan tycker jag var en av de bästa han gjort. Det var felfritt och han blev placerad sexa.

EDWONDO gjorde också en kanonbra runda i 120 klassen och hoppade felfritt. För första gången var han inte spänd inne på banan och jag kunde rida avslappnat. det var en underbar känsla!

ACINDO gick först 125 klassen för att sist jag tävlade överhoppade hon sig så på det nya bettet. Ville nu hoppade lite lägre för att göra det lite enklare. Hon var mycket bättre nu och hoppade normalt. En bra runda med ett nedslag i omhoppningen.

I sista klassen 130 startade både CAHLUA och ACINDO. Det gick strålade. CAHLUA vann och ACINDO kom trea!

 

 

Kumla 2/9

Tävlade i Kumla igår med fem hästar, det blev en lång dag. Åkte hemifrån vid nio på förmiddagen, inte så tidigt. Då hann jag släppa ut hästarna som var hemma och göra klart de som skulle iväg.

Vi kom hem desto senare, vid tio på kvällen!!!! Då var det skönt att komma hem till ett färdigt stall. Snälla Towe hade mockat och fixat allt hö. Mamma hade tagit in hästarna.

Tävlingen tog lite tid eftersom de hade bedömning "winning Round" i både 120 och 130 klassen. Det ingick distriktsmästerskp för Örebro län.

En mycket bra tävling är det iallafall i Kumla. Stor bana med mycket fina tittiga hinder. Britt bygger jättebra, banorna är inbjudande. För unghästarna är det toppen, de får bra rutin.

LADY och EDWONDO hoppade 110 och 120. LADY gjorde sin första tävling sedan Årsta i juni så hon har haft ett långt uppehåll. Fick ett långt sommarbete. Nu var hon glad att få tävla och skötte sig bra. Hade ett nedslag i båda klasserna, helt klart godkännt. 120 banan var lång, elva hinder med tretton språng, så de fick bra träning.

EDWONDO var stallbäst och var felfri i båda klasserna! Han hoppade riktigt fint även om han var lite spänd som alltid.

CARLINA hoppade 120 klassen och började riktigt uselt då hon rev de fyra första hindren!!! Hon tänkte nog på något helt annat? Jag gjorde en halt och "började om" på hinder nummer fem. Från femman till hinder elva hoppade hon strålande! Björn undrade när jag kom ut från banan om jag stannade och byte häst när jag gjorde halt???!!! Tur att banan var så lång så det blev många fina språng!

ACINDO och CAHLUA hoppade 130 klassen. ACINDO med det nya bettet och jäklar vad bra det blev. Hon hoppade nästan för bra. Blev trött på slutet eftersom hon hoppade så krafftfullt. Hon rev ett hinder och så gjorde jag en volt för att samla upp henne igen och få henne på bakbenen då hon började bli lite lång och låg. Hoppade de sista hindren fint. Det var ett bra kvitto att vi är på rätt spår och det fick bli en träningsrunda. Oftast är det på tävling man får de rätta svaren om man ändrat något.

CAHLUA var bara superbra och felfri! 130 banan var också lång i grundomgången eftersom det var omhoppning efteråt. CAHLUA var felfri och snabb där också så det blev en andraplats som avslutning på en lång dag!

 

 

Grevagården 23-25/8

Tävlingen på Grevagården var jättebra. Vilket bra arrangemang med unghästtävlingen Champion of the youngsters och de tre klasserna för äldre hästar. En näst intill ren unghästtävling som var intressant att följa.

Tävlingsbanan.

Jag hade det lugnt med bara två hästar som gick den sista klassen på dagen. Vi åkte i torsdags och kom fram efter lunch. Då fick hästarna komma in i boxarna och äta hö. Sedan veterinärbesiktade jag dem och så blev det långpromenad.

Stallet.

CAHLUAS box. Mitt gamla stallskåp som ha varit med i många år, lådan med shabrak och så maskotar!

LAGANAS box.

Björn på promenad med hästarna!

Klassen som de hoppade på tordagen var en 135. Blev placerad trea med CAHLUA efter en dubbelnolla, LAGANA fick pris på nionde plats, hon petade sista hindret i omhoppningen.

På lördagen hoppade de 140 klassen. En trixig bana med kluriga avstånd. Båda två hoppade fint, CAHLUA riktigt bra. Fick en rivning var men jag var nöjd med rundorna för det kändes så bra och rytmiskt. Min plan som jag gjorde när jag gick banan stämde också.

Igår var det Grand prix 145 hoppning. LAGANA startade, CAHLUA vill jag vänta med ett tag till innan hon får ta klivet upp i svår klass.

Det var en svår bana med hinder som kom efter varandra utan att man hann andas ut! Det gällde att ha planen klar för sig innan man red över startlinjen. Jag gick banan två gånger och konfererade även lite med Cilla Tangfelt och banbyggaren Leif Hall hur man skulle rida banan. Det gick ju att göra lite olika val. Men att lägga in ett extra galoppsprång kunde kosta tidsfel. Så jag valde att utmana och galoppera på.

Det gick superbra för vi var felfria i grundomgången över alla fjorton språng!!!! Det här blev nu den sjätte klassen på rad med omhoppning efteråt som LAGANA nollar i grundomgången!

Av 30 starter blev det till slut åtta felfria och åtta skulle få pris. Det måste banbyggaren varit nöjd med?! Så dax för omhoppning och inget att förlora. Red en runda så snabbt som vi kan, rev tyvärr en bom men det blev en fjärdeplats för bara tre ekipage var felfria i omhoppningen och jag var snabbast av oss med ett nedslag. Vann gjorde Svante Johansson.

Superstolt över våran fjärdeplats!!!!

Hemresan gick galant och det är alltid lätt att rulla hemåt när det har gått bra! Jag är så glad över våra fina rundor i helgen.

 

 

Salaortens RF 18-19/8

Det blev en lyckad tävlingsdag i Sala!

ACINDO vann 120 klassen och CAHLUA ville inte vara sämre så hon vann 130 klassen!!!!

Jätteroligt och det är nog första gången jag vinner två klasser på en dag!

EDWONDO var också duktig. Felfri och lagom avspänd i första klassen. I den andra var han också fin, utom på hinder nummer åtta som var en röd "solfjäder" grind. Den tyckte han var läskig så det blev ett stopp. Han hoppade andra gången utan tvekan och var lugn resten av banan.

Imorgon är det tävling i Sala igen, då tar jag även med LAGANA.

Sala dag två:

Det blev en lyckad tävlingshelg i Sala. Idag var LAGANA med och hon hoppade först 130 klassen. Det blev en lagom felfri runda, hon hoppade så fint och runda språng. Kom på sjunde plats. ACINDO och CAHLUA gick också 130 klassen. Båda hade fyra fel. De kändes fina och ACINDO var bättre än igår, bra känsla.

Red sedan 140 klassen på både LAGANA och CAHLUA. Först ut var CAHLUA. Hon hoppade fint ett och två. Sedan svängde man förbi kortsidan där alla stod med sina hästar, och in och utsläpp är där. Hon var i början när jag tävlade henne besvärlig med att hon ibland kunde stanna och stå på bakbenen vid utgången på vissa tävlingar. Nu stannade hon inte men jag kände att hon inte var med mig i huvudet, hon tänkte kompis och utgång. Så då fick jag rida med tryck och hon rev hinder fyra. Hoppade sedan fint tills vi kom ner till samma ställe och vände upp mot trekombinationen. Hon sög även nu mot utgången så jag fick rida till ordentligt. Då rev hon i kombinationen och blev stressad så jag bröt av och gjorde en volt efter den. Fortsatte de sista tre hindrena bra. Så man får kalla det ett litet bakslag, men långt ifrån hur det var de första två åren...

LAGANA gjorde en felfri grundomgång och hoppade riktigt, riktigt bra! Det här var hennes femte 140 a:1a i rad som hon nollar i grundomgången. Vi var snabba i omhoppningen, fick tyvärr med en bom i farten så det blev fyra fel som räckte till en fjärde plats. Så pris i båda starterna!

Sala bjöd på fina tävlingar. Fint väder gjorde sitt till och gräsbanan var jättebra att tävla på. Framhoppningen blev mer upptrampad men det var bara att flytta hinder när det behövdes så det var aldrig något problem.

 

 

 

Billdal/Åbytravet 11-12/8

Det blev en jättebra tävlingshelg i Göteborg!

Jag var förväntansfull och nyfiken på hur det skulle vara på en premiärtävling. Det var första tävlingen på Åby travet med ridsport. De har byggt en stor fin ridbana med fibersand på innerplanen. Uppstallning finns redan på plats som travet använder.

På väg in till stallet. Det finns ett stallcafe precis vid ingången!

Menyn!

TIPTON i stallet!

Tv-skärmar i stallet så man kan följa tävlingen!

Sen kan det få regna hur mycket det vill, det finns ingen lera runt omkring stallen eller vid parkeringen, det är asfalt överallt. Nu var det strålande sol hela helgen och varmt. Ni skulle bara se "hjälmbrännan" jag har fått av hakbandet på halsen från hjälmen, en snygg liten vit rand...för att inte tala om kanten där ärmen på skjortan slutade...

Arrangör av tävlingen var Billdals Ridklubb. Allt fungerade bra för att vara första tävlingen på en ny arena. Det var även invigning av tävlingsarenan på söndagen innan finalklassen.

Tävlingsbanan, visst är den fin?

Framhoppningen.

Tävlingen var lördag, söndag. Jag hade med fem hästar, TIPTON, LAGANA, CAHLUA, ACINDO och EDWONDO.

På lördagen hoppade EDWONDO och TIPTON 110, 120. Båda två hade en runda var med ett nedslag och en felfri runda, bra! Har inte tävlat TIPTON på ett tag, han var glad att vara på tävling!

ACINDO och CAHLUA hoppade 130 klassen som var bedömning a:1a, då alla hoppar en grundomgång och de felfria får hoppa omhoppning efteråt. ACINDO hade två nedslag. Hon är bra men lite snål med bakbenen på oxrarna så hon hoppade inte färdigt språnget, därav rivningarna. CAHLUA var superfin och felfri, även i omhoppningen där hon var ganska snabb, så pass att det räckte till en fjärdeplats!

Efter 130 klassen var det en 135 klass, tidshoppning. det var kval till söndagens finalklass 140. Red CAHLUA först och hon var otroligt fin igen, och felfri över banans 12 hinder! Bra tid, det blev en femteplats i den klassen, så pris till CAHLUA i båda klasserna.

ACINDO hade inte en bra helg och rev i 135 klassen också. Jag är van att hon alltid levererar så det kändes lite tråkigt då hon hade två ner även i söndagens 125 klass. Tror jag ska byta till något annat bett på henne, vi har pratat om det ett tag. Jag är inte så mycket för att "meka" med olika bett, rider nästan alla hästarna på vanliga två eller tredelade bett. Rider nu på vanligt tredelat och hon blir lite stum i handen och hoppar inte igenom alla språng. Får se vad vi hittar på.

LAGANA gick in i 135 klassen med självförtroende och glädje som alltid, det var ännu större när hon gick i mål felfritt och snabb! Hon kom trea i klassen så både hon och CAHLUA kvalade till finalen på söndagen.

TIPTON gick första klassen på söndagen, en 115. Han var riktigt fin och det kändes bra. Dubbelnolla och tvåa i klassen, det var verkligen jätteroligt! Han fick gå in på prisutdelningen och galoppera ärevarvet, det gillade han!

Nöjd TIPTON!

EDWONDO hoppade 125. Han var spänd och tyckte det var lite läskigt. På lördagen var han avspänd. Men han är inte så rutinerad och ibland kan det bli så med unghästar, då gäller det bara att försöka rida lugnt och få en bra runda in i mål. Han hade ett stopp på första hindret och ett nedslag. Annars hoppade han allt annat ok.

LAGANA och CAHLUA startade finalen som gick i 140 winning round. Lennart Lindlöw som byggde banan hade gjort en klurig bana. Inte så många relaterade avstånd. Det var mycket hinder ur sväng och de kom fort hela tiden, inte någonstans där man hade tid att pusta en stund!

LAGANA på framhoppningen.

CAHLUA var jättefin även om hon inte var felfri. Glad runt hela banan med öronen framåt, härlig inställning. LAGANA startade näst sist och satt en klockren felfri runda! Så det blev omhoppning och där blev det felfritt igen och en tid som räckte till tredje plats. Underbara häst, hon är fantastisk!

 

 

Gislaved-Anderstorp  27-29 juli

Tävlade i Gislaved-Anderstorp i helgen och det gick bra. Efter fem veckors tävlingsuppehåll var det så roligt att tävla igen! Bra väder hela helgen gjorde inte saken sämre.

Hästarna var också glada att tävla, för att inte tala om hundarnas lycka när lastbilen packades med grejer och de förstod att det var dax att åka iväg på äventyr igen! Jossan som var med Björn och mig och hjälpte till med hästarna hade så roligt åt Mira, hon har aldrig sett henne så uppspelt och full med fart som när vi skulle åka iväg och hundhalsbandet åkte på!

MIRA, alltid redo för tävling!

Tävlingarna i Gislaved är trevliga och bra. Nära till allt, fint stall, bra bana. Det var tredje året jag var här nu och det får bli en tradition tror jag. Trivs att tävla där helt enkelt.

ACINDO i det fina stallet.

Hästarna trivs också för de hoppade bra hela helgen. Alla tre, LAGANA, ACINDO och CAHLUA som jag hade med började med 130 klassen på fredagen. CAHLUA petade ner sista hindret i omhoppningen, de andra två var dubbelt felfria. ACINDO kom trea och LAGANA vann!!!! Vilken bra start!

Ärevarvet efter prisutdelningen! Lycklig LAGANA!

På lördagen hoppade ACINDO och CAHLUA två klasser. De började med 130 där ACINDO rev sista hindret i grundomgången. Hon hoppade jättebra, svängde lite före mig till sista hindret därav rivningen. CAHLUA var dubbelnolla och placerad.

Alla tre hästarna startade 140 klassen som var en a:o, tidshoppning. Lång bana, rolig att rida. ACINDO först ut och var felfri till hinder nummer åtta, den andra kombinationen, den först hoppade hon utan problem. Nu i den andra så kom vi lite konstigt in, lite dålig galopp så jag kände i uppsprånget över a-hindret som var ett räcke att hon inte skulle nå fram till B-hindrets oxer och svängde lite snabbt ut. Galopperade runt och red på till kombinationen igen, fick lite hjärnsläpp och klämde av henne lite för stort över a, så svängde snabbt ut igen innan B, annars hade hon nog rivit och gjort sig illa, det vill jag ju inte! Tror inte ens att ACINDO fattade att det var en kombination eftersom jag svängde ut så snabbt, hon trodde nog vi gjorde en snabb omhoppningssväng!!! Så då blev det uteslutning i protokollet efter min miss.

Hoppade sedan CAHLUA som var felfri och snabb, det blev en femte plats i klassen, så roligt! LAGANA hoppade jättebra, rev tyvärr näst sista hindret, hade en bra tid.

Söndagen började med en 120 klass som min kompis Jessica vann med sin fina häst, jätteroligt! Vi hade en rolig helg tillsammans och vann varsitt täcke, inte illa!

Jessica!

ACINDO hoppade 130 klassen, en lång a:o tidshoppning. Hon var grymt fin och hoppade så väl! Tyvärr rev vi sista hindret, med en halv tå....så ingen placering, men en bra runda som avslutning.

LAGANA och CAHLUA hoppade 140 klassen som var helgens "grand prix" med winning round. Alla felfria till omhoppning och det blev tio felfria av femtio starter. LAGANA var en av de felfria efter en superbra grundomgång! CAHLUA gjorde en mycket bra runda även om hon inte var felfri, jag var nöjd.

Banan var jätterolig att rida, klurig, teknisk precis som det ska vara. Omhoppningsbanan var också bra. Jag startade i början av omhoppningen och visste att det var några snabba efter mig så det vara bara att rida snabbt och snäva vägar. Tyvärr rev vi näst sista hindret men vi hade bra tid så det blev en sjätteplacering med hem!

LAGANA på prisutdelningen i den sista klassen.

 

 

 

.

ROMME/BORLÄNGE Midsommar 2012.

 

Det blev en lyckad tävling i Borlänge! Hade tänkt att blogga om den tidigare men igår låg vårat internet nere pga regnstormen som härjade över Bäcktorp och säkert på fler ställen i vårt land?!

Som sagt, vi rullade mot Borlänge lördag morgon med fyra hästar. Björn körde lastbilen (som vanligt) och Ebba var med och hjälpte till med hästarna. Fint väder med sol. Att åka upp mot Dalarna då är inte helt fel, vackert i midsommartid!

Tävlingen hölls på Romme travbana. När vi kom fram lastade vi ur hästarna och uppstallningen var i de permanenta stallarna på travet. Vårat stall var nybyggt, det finaste stall jag stått i på en tävling! Stor bred gång och smart lösning med att öppna fronten helt på boxen och binda upp hästen när den skulle göras iordning. Så stod man inte ivägen för de andra i stallet.

Grästävling och broddning av hästarna, då kunde vi enkelt ha de uppställda samtidigt vid sin box så gick allt snabbt. Vi delar oftast upp alla sysslor så gott vi kan när vi är på tävling. Broddningen faller oftast på Björns lott! Ebba flätade och knoppade hästarnas manar. Jag fixade vattenhinkar, fodrade och broddade ur. Sen rider jag såklart, Björn har koll på starttider och framhoppningen. Ebba promenerar hästarna och gör de färdiga, putsar grejer och pysslar med hästarna. Jag vill även hinna trimma hästarna några timmar innan deras starter så de får röra på sig ordentligt så det blir mycket tid i sadeln.

Ebba på promenad med ACINDO SB och CARLINA SB.

Knoppar på gång!

Först till start var CARLINA SB, sexåringen. Hon hoppade först en 120 klass med ett nedslag. Bra runda, rytmisk i balans. Hon hoppade sedan 130 klassen som var ganska svår. Ok runda med två nedslag.

CAHLUA och ACINDO hoppade 130 klassen som var en poänghoppning. Då går det till så att man får göra sin egen bana. Alla hinder har olika poäng lite beroende på svårighetsgrad men från 60-70-80-90-100. Det fanns även en joker som var värd 200 poäng. Rev man den så blev det -200. Så hade man 1 minut på sig att hoppa så många hinder som man hann och samla massa poäng. CAHLUA samlade ihop så många poäng att det räckte till en tredjeplats i klassen.

Dagens sista klass var 140 och där startade LAGANA och CAHLUA. Bedömningen var a:1a som betyder omhoppning efteråt för de felfria. Jag red felfritt på båda hästarna! Så till omhoppning blev det mina båda hästar och John Hickey med IAN. Han var först ut och red snabbt och felfritt. CAHLUA hade ett nedslag men jag hade chansen att slå John med LAGANA. Vi var felfria men ca sex hundradelar långsammare så jag blev tvåa och trea!

Prisutdelningen i 140 klassen. John etta, jag tvåa-trea, Leif Hall fyra.

Lördagens priser.

Söndagen började med CARLINA och hon hoppade 120 klassen. Två nedslag på en ok runda. Startade sedan ACINDO i 130 klassen. Hon var dubbelt felfri och kom femma!

ACINDO på prisutdelningen i 130 klassen.

Dagens och helgens sista klass var 140 med winning round. Det var 20 starter i klassen och de fem bästa skulle gå till omhoppning. Givetvis går alla felfria till omhoppning även om det skulle bli fler än fem. Nu blev det tre nollor och då fick även de två snabbaste fyrafelarna hoppa i winning round.

Jag startade ACINDO först och hon var duktig, det här var hennes tredje start i 140. Nästan felfritt, ett nedslag, men snabb så hon fick hoppa omhoppning! CAHLUA började bra, rev sedan ett hinder mitt i banan. Då blir hon stressad för hon vill inte riva och när hon blir stressig gäller det att rida henne rätt, ingen lätt häst det där. Nu lugnade hon sig inte riktigt så jag bröt av och fattade ny galopp och gjorde en volt så hon skulle coola ner och så avslutade hon bra. Det är viktigt med en sådan häst.

LAGANA var suverän, felfri och med till omhoppningen med noll fel! Så jag hade två hästar till winning round!

ACINDO var lite trött så hon petade ner några bommar och slutade då på femte plats. Kul med hennes första placering i 140 klass! När jag kom in med LAGANA så ledde John Hickey med IAN. Jag gjorde allt jag kunde för att försöka vara snabbare, och felfri såklart. Lyckades med det sista men hade inte hundradelarna på min sida denna gången heller! Kom trea i klassen och vi var inom samma sekund igen! Roligt var det och riktigt kul hade vi hela helgen!

LAGANA prisutdelning 140 söndag.

Tack till Borlänge som arrangerade fina tävlingar med bra banbyggnad, fina hinder och sponsorer som sponsrade med fina prispengar! Hoppas fler åker till Borlänge nästa år.

Helgens prisrosetter! Tvåa-trea-trea-femma i 140. Trea-femma i 130. LAGANA ser nöjd ut :-)

 

 

RUNSTENSHOPPET Juni 2012.

 

I helgen som var tävlade jag och det var Runstenshoppet hos Årsta Runsten! Jag gillar den här tävlingen och har varit här varje år sedan den startade. Tycker att den blir bättre och bättre.

Anläggningen och Runstens gård är fantastisk. Funktionärerna gör ett bra jobb och innan jag åkte dit så undrade jag om de skulle lyckas få ihop tävlingen med två banor och runt 2000 starter på fyra dagar. Jag tyckte det flöt på hur bra som helst. Jag hade med mig sju hästar och tävlade på båda banorna. Det fungerade bra. Man fick prioritera starterna på den stora banan och det blev då lite dropp in på lilla banan.

Till stor hjälp hade jag Towe, Björn, Ulrika och Jossan. Utan dem hade det inte fungerat och jag är tacksam för all er hjälp! Vi hade hästarna uppstallade hemma hos min kompis Jessica som bor 15 minuter från Runsten. Det blir lite mer jobb när man åker lastbil och trailers varje dag mot att ha de uppstallade på tävlingen. Lasta i och ur samt att det var grästävling så alla hästar skulle broddas. Nu fungerade allt bra. Det var skönt att bo hos Jessica, lugn och ro. Vi hade trevligt på kvällarna och åt god mat tillsammans.

Jessica har en tamgris som heter Edward! Han har bott på gården sen han var liten och är nu 15 år. Ulle och Jessica borstade honom på kvällen, då var han nöjd!

Hade som sagt med ett gäng på hela sju hästar. Allt från femåringarna till de äldre. Jag fick ett önskemål om ålder och stam på hästarna så jag klämmer med det i texten och så får det bli en uppradning av varje häst från helgen!

LADY LOVE SB är min femåring efter Looping-Rastell. Hon hoppade fyra klasser. 110-120-120-110. Gjorde bra rundor med ett eller två nedslag i varje. Har fått massor av rutin denna helgen.

EROZ, femåringen efter Ronaldinho-Looping startade två 120 klasser. Han var väldigt stark mellan hindrena. Gjorde mestadels fina språng men svårt att få till ridningen eftersom han var så stark. Han ska nu få vila några veckor och ta det lite lugnt, han är nog trött i sin stora kropp och orkar inte riktigt med att sätt ihop sig före, över och efter hindrena.

CARLINA SB sex år efter Cardento-Cortez hoppade en 120 klass första dagen och fick debutera 130 dagen efter. Riktigt bra runda! En liten ridmiss gav ett nedslag och så en bom ner i en kombination annars jättebra! Hade tänkt rida en klass även på söndagen med henne men tyvärr regnade det så mycket så jag strök henne.

ACINDO SB åtta år efter Acacio-Cortez var felfri och placerad i båda 135 klasserna som hon startade! Kändes jättebra då hon de sista tävlingarna haft ett eller två nedslag i varje start. Det är alltid lite tråkigt även om det har varit bra rundor de också. Men rider man bara vidare, tränar och tror på det man gör, då kommer de felfria rundorna!

CAHLUA nio år efter Camaro M-Lasandos var felfri och placerad i den första 135 klassen. Gjorde två starter till i 135-140 och det var bra rundor.

CAHLUA fick äta gräs efter att hon hoppat så bra! Mat är bästa belöningen!

EDWONDO sex år efter Escudo 1-Graf Grannus hoppade felfritt i den första klassen 110. Han får alltid börja lite lågt då han är spänd i början på tävlingshelgen. Hoppade sedan två 120 med ett nedslag och avslutade med att hoppa felfritt i 120 klassen på stora banan på lördagen som var en ren stilhoppning. Vi fick bra poäng av stildomarna och det räckte till en sjätte plats av 42 starter!

LAGANA tretton år efter Lasandos-Midas började med en felfri runda i 140 och kom på sjätte plats. I 145 klassen på lördagen hade vi nedslag men en bra runda. På söndagen hoppade vi GRAND PRIX och eftersom det hade regnat så mycket flyttades tävlingen in i det stora ridhuset.

GRAND PRIX banan var stor och teknisk. Maria Alfredsson byggde helgens banor och jag tycker hon gjorde det riktigt bra. Det var roligt att rida på hennes banor, speciellt Grand Prixbanan.

LAGANA var superfin och ridningen var bra, det var kul att rida! Jag hann till och med tänka efter hinder nummer sex, vad kul det här är!!! Vi kom i mål med två nedslag men det kändes som en felfri runda!

 

 

STRÖMSHOLMSTÄVLINGEN 2012.

 

Nu är Strömsholmstävlingen över för i år. En av de vackraste tävlingsplatser som finns att rida på.

LAGANA har varit helgens stora stjärna i mitt stall! I fredags hoppade vi 150 klassen. Det var en tidshoppning med elva hinder, 14 språng eftersom det var tre-och tvåkombination med. Rolig bana att rida då det fanns flera alternativhinder att välja beroende på hur snabb man ville vara.

LAGANA 150 klassen fredag.

Det blev inte så många felfria, fyra totalt och LAGANA och jag var en av de felfria!!! Hon hoppade fantastiskt bra! Vi kom på fjärde plats. I och med den placeringen så är vi nu kvalade att rida SM igen. Som senior krävs det två placeringar i just 150 hoppning.

En rolig notering som gör att jag aldrig kommer glömma den här placeringen och prisutdelningen var min kavaj.....Det var riktigt varmt och när jag hade hoppat så var det några starter kvar i klassen. Jag tänkte mer på att ACINDO skulle vara färdigsadlad och broddad till nästa klass än att jag kanske skulle in på prisutdelning. Så jag sa till Björn och de andra i gänget att fixa henne medans jag red ner till framhoppningsbanan och travade av LAGANA. Jag passade på att ge Björn min kavaj eftersom det var så varmt, han kunde ju lika bra ta med den till lastbilen så länge.

Ulle stannade kvar vid banan och väntade på mig. När klassen var slut så skrittade jag upp till banan igen i sällskap av Fredrik Jönsson som vann klassen. När jag kommer upp och vi pristagare står och gör oss beredda att rida in på prisutdelningen kommer Ulle på att jag måste ju ha kavajen på mig!

-Tette, du måste ju ha en kavaj!

-Just det, den har Björn vid lastbilen, vi hinner inte hämta den, jag måste låna någons!

Så tittar Ulle och jag runt efter någon som kanske har en kavaj att låna ut till mig för prisutdelningen. Vi båda ser bara en person i kavaj som är ledig för stunden...Vi tittar på varandra och utbrister:

-John Hickey! Oh no, det finns ingen annan här med kavaj!

Nu är ju John nästan två meter lång och bredaxlad...samt att kavajen är klarröd!

-Vill du låna min kavaj Therese, inga problem!

Jag hade inget val och snällt av Johan som lånade ut den! Lite för stor bara kan man säga. När jag skulle ta emot plaketten och skaka hand med prisutdelaren fick jag kavla upp ärmen först för att hitta min hand! Vilken syn!!!

LAGANA hoppade även dagens stora Grand prix. Det var stort och svår hoppning är alltid svårt. Hon kändes superfin idag igen. Hoppade så lätt över alla stora hinder. Vi fick med oss näst sista bommen. Så nära en nolla igen! Både hon och jag hade roligt och vi njöt av varje galoppsprång där inne på banan. Det regnade visst lite när jag startade, det kommer jag inte ens ihåg. Det var bara så roligt. En dröm helt enkelt. Varje gång jag sitter upp i sadeln på LAGANA så blir jag lycklig.

LAGANA Strömsholms Grand Prix.

Om LAGANA var stallets stora stjärna i helgen så var CARLINA SB den lilla stjärnan. Hon hoppade 120 klassen med ett nedslag i torsdags. I fredags fick hon hoppa 125 klassen, debut på den höjden. Hon var felfri och riktigt fin!

ACINDO SB och CAHLUA har också gjort bra rundor även om det inte varit felfritt. De har gjort många fina språng och det känns bra inför kommande tävlingar.

VLT lördag.

 

 

SKÄSTA 6 Juni

 

Tävlade unghästarna och det gick fint. Elva starter blev det.

 

CELVIN hoppade felfritt i 1 meter .

CASH FLOW felfri i 1 meter och även i debuten i 110.

EROZ och LADY LOVE  felfritt i 110 och två nedslag i 120.

ALICANTE två nedslag i 120.

TIPTON felfri i 110.

EDWONDO felfri i både 110 och 120.

 

NORRKÖPING HORSE SHOW 2012

Det blev en lyckad helg i Norrköping! Vädret var på vår sida och solsken var det varje dag, varmt och skönt.

Norrköping och Åby är en jättetrevlig tävling. När till allt. Tävlingsbanan är så fin. Lagom stor, inramad av flera läktare och tält som ger den en annorlunda atmosfär. Framhoppning precis vid banan och uppstallningen på andra sidan stora vägen.

Framhoppningen.

Ett stort plus i kanten att de lägger ner så mycket jobb på alla extra detaljer för att göra tävlingen lite roligare än vanligt. När en klass ska börja så spelas pampig musik som höjer stämningen. Om en ryttare hoppar felfritt eller går upp i ledningen spelar de musik. Är det en manlig ryttare spelade de Sean Banan-Den förste banan och är det en kvinnlig ryttare så spelades Loreen-Euforia, riktigt roligt!!!

Prisutdelningen är också lite extra. De sex främsta får rida in och de börjar med att den sjätteplacerade galopperar in till musik och så talar domaren om vem det är osv, sedan galopperar alla in en efter en tills segraren som kommer in sist. Då spelas fanfar och så blir det ärevarv! Dessa extra grejer uppskattas av oss.

Underlaget på tävlingsbanan var nytt i år, fibersand. Vilket lyft för tävlingen, kanonbra! Helt enkelt en jättebra tävling att åka till, synd att jag inte ska dit i helgen när de har tävling igen....

Björn och jag!

Mina hästar hoppade bra och trivdes i Norrköping. Började helt suveränt bra på fredagen med att hoppa felfritt på LAGANA och CAHLUA i 140 klassen. Kom på andra och tredje plats! Så jag fick galoppera in på prisutdelningen!

ACINDO började inte lika bra, hon hade tre nedslag i 130, alla i början på banan. Hon var inte riktigt igång tror jag, avslutade bra. Båda klasserna var a:0 med trekombination och många språng, fjorton totalt.

På lördagen gick ACINDO 130 a:0, lång bana igen. Hon hoppade riktigt bra. Jag red lite mesigt in i trekombinationen så hon rev B-hindret och så rev vi sista, även det mitt fel tycker jag. Hästen var fin!

CAHLUA och LAGANA hoppade 140 som var en a:0 även den och fjorton språng totalt. Vi skojade och sa att vi fick valuta för pengarna när vi fick hoppa många hinder!!!!

CAHLUA var fin men petade några bommar. LAGANA var suveränt bra och hoppade felfritt runt från hinder nummer två till slutet, vi rev tyvärr ettan...men det räckte till pris iallafall. Det var mycket nedslag totalt i alla klasser. Första dagen då jag var felfri med båda hästarna var det bara fyra nollor på 55 starter...

Sista dagen hoppade ACINDO och CAHLUA 135 klassen. Det var en winning round vilket betyder att de 25 % bästa går till omhoppning.

ACINDO hade två nedslag som lika väl hade kunnat vara felfritt. Jag är jättenöjd med den rundan även om det inte var felfritt. CAHLUA hoppade felfritt och gick till omhoppning. Där rullade tyvärr två bommar men det räckte till prislistan, alltid kul med en rosett!

LAGANA gick 145 klassen. Så bra hon hoppade, underbara häst! Andra svåra klassen på två år och det kändes kanonbra. Ett nedslag på slutet av banan. Klarade alla svårigheter som trekombinationen och andra klurigheter. Rev bakbommen på näst sista oxern. Solen låg på det hindret och det var väldigt parallellt så jag tror inte hon hann se bakbommen, det är min förklaring. Ser så ut på videon. Får försöka lägga upp den. Jag var lite besviken efteråt, absolut inte på hästen eller mig själv. Bara på att ibland river man, hade så gärna hoppat omhoppningen när hon är i så fin form.

Grattis till Katarina Torstensson och Fetzer N som vann både lördagens 140 och 145 klassen. Vilka perfekta rundor de gjorde!

 

DALAHOPPET FALUN 2012

En av de bästa tävlingarna på året är Dalahoppet i Falun. Jag har tävlat där så länge jag kan minnas. I sol, värme, regn, kyla och snö!!! Föredrar sol och värme, men det är trevligt i alla väder. Det är bara ett minus, ett helt år till nästa Dalahopp!

Tävlingen hålls på Lugnet,skidstadion. Stor sandbana, fina hinder, trevliga funktionärer, bra uppstallning.

2015 ska det arrangeras skid-VM på Lugnet arenan. Falu RS har ansökt om att få ha SM i hoppning 2014. Vi får hålla tummarna för det. De hade SM 2007 och det var en succe!

Hur gick det i helgen? Bra tycker jag. Hästarna var fina.

Tävlade unghästarna CARLINA SB och EDWONDO på torsdagen. De hoppade 110 och 120. Båda två var felfria i första klassen. CARLINA var även felfri i 120. EDWONDO var spänd på banan och rev ett hinder och hade ett stopp. Gäller bara att försöka rida honom lugnt och säkert runt så han lär sig att slappna av.

CARLINA och jag på framhoppningen tillsammans med Ida Aldernäs på sin häst och Rebecca Jonas. Uppe på höjden ser man vårat stall.

Unghästarna var först ut på fredagen. Nu regnade det så banan var blöt. De hoppade bra och avspänt. EDWONDO var mycket bättre nu. Ett nedslag hade båda två.

Hoppade sedan 130 med ACINDO SB och CAHLUA. Regnet fortsatte tyvärr men hästarna hoppade bra. ACINDO var felfri och kom på fjärde plats! CAHLUA hade ett "pet", fyra fel. Jag trodde vi var felfria, hade inte ens märkt att hon var i en bom.

Prisutdelning efter 130 klassen, ACINDO kom fyra!

LAGANA hoppade 140 klassen och var mer än glad och laddad att äntligen få tävla. Att vara på en tävlingsplats från ondag kväll, sedan inte tävla torsdag, bara ridas vanlig torsdag och fredag förmiddag och sedan göra sin start på fredagskvällen, det är inte hennes grej! Hon laddar upp!

Som sagt jättepigg och glad hoppade vi runt 140 banan. Rev hinder två för jag inte fick fram henne riktigt ur svängen, hon galopperade mer uppåt än framåt. Resten av banan gick hon fram och hoppade fint.

Hela natten till lördagen regnade det och på morgonen var banan full med vatten och framhoppningen mindre rolig. De sladdade och fick undan vattnet från stora banan. Framhoppningen var det svårt att få bra. Så unghästarna fick inte hoppa fram så mycket. Nu var det sista starten för de båda och de hade hoppat dagarna innan, då behövdes inte så mycket framhoppning.

Björn och Ulrika på den smått blöta framhoppningen!

Inne på banan gjorde hästarna sitt jobb och båda hoppade felfritt!!! CARLINA gjorde en riktigt bra tävlng och var cool från första start. EDWONDO blev bättre och bättre och avslutade på bästa sätt och var avslappnad.

Det delades ut ett täcke bland de felfria och CARLINA var den som fick det, roligt!

EDWONDO och CARLINA med sina rosetter och CARLINA med täcket hon vann!

Lördagen blev en solig men blåsig dag. Det var bra för banan torkade upp otroligt snabbt. Jag red ingen häst i 130 klassen och när det var dax för 140 var det helt torrt! Till och med framhoppningen var ok. Lite kul när man tittar på filmningen från lördagen. På morgonen hoppar unghästarna på blöt bana och på eftermiddagen är det torrt och fint. Man kunde nästan inte tro att det var samma dag!

Hoppade CAHLUA och ACINDO i 140. För ACINDO var det debut på den höjden. Det gick strålande bra, hon hoppade med lätthet! Hade en rivning på ett räcke. Tar på mig det själv, rätade på mig lite för tidigt i språnget så hon släppte ner bakbenen. Även CAHLUA hade en rivning, lite "stolpe ut helg" för henne, hon rev även i 140 på söndagen. Det var en riktigt bra runda men inte bommarna på vår sida som sagt.

LAGANA gick 150 klassen på lördagen! Härligt att ha henne tillbaka på de höga höjderna. Hon var så fin och duktig. Det var en lång bana. Elva hinder med två och trekombination, så fjorton språng. Inte så tekniskt men stort. Det blev en fjärdeplats i våran comeback i svår klass!!! Lycka!!!!

LAGANA på ärevarvet efter 150 hoppningen!

På söndagen tävlade bara ACINDO och CAHLUA. LAGANA fick vila efter att ha hoppat två stora klasser. Red 130 med ACINDO. Bra runda, tyvärr ett nedslag, samma för CAHLUA i 140 klassen. Vädret var så bra, underlaget toppenbra och det är precis så vi alla vill att det ska vara på Dalahoppet!

En stor grej i år var att STV play direktsände hela söndagens tävling! Det går att se i efterhand på svt play. Tänk om alla större tävlingar kunde ha så? Vilken bra reklam för sponsorer och kul att kunna följa tävlingen fast man är hemma.

Hundarna var med oss och här har Björn gått upp till hoppbackarna. Tävlingsbanan långt där nere.

Ute på promenad med hästarna. Björn går först med Edwondo och Carlina, jag har Acindo och Cahlua. Viktigt att hästarna får komma ut och röra på sig när de är på tävling. Vi tog ut dem två gånger om dagen, antingen promenad eller så red jag plus att de gjorde sin tävlingsstart.

Lastbilsparkeringen.

Ett av stallen.

Inne i vårat stall.

Efter en runda på den blöta banan var det bara att gå till spolplatsen och skölja av hästarnas ben, under magen och alla benskydd. Såhär ser min tävlings outfit ut när det regnar! Gul regnjacka från Mountain Horse och vita regnbyxor. Det är travkusk byxor. Mycket bättre än de som finns till ryttare. De slutar strax under knät, och åker oftast upp över knät så blir man blöt och det rinner ner i stövlarna. De här byxorna är grymt bra, håller mot regnet en hel tävlingsdag!

 

VÄSTERÅS  28-29/4

 

Idag tävling på hemmaplan, Rocklunda i Västerås. Finalhelg i AgriaAllsvenskan. Det är kul att rida hemma, speciellt laghoppning. Det kan såklart vara både extra nervöst och man känner pressen. Jag blir bara extra taggad!

Det började med uppvärmningsklasser från 110 till 130. Unghästarna gick 110 på morgonen. Felfritt hoppade CARLINA, LADY LOVE(hoppade så fint, blir bara bättre och bättre) och EROZ. EDWONDO tyckte hinder nummer två var jätteläskigt så han stannade på det en gång. Sen hoppade han.

EDWONDO och den läskiga grinden.

Fina EDWONDO!

CARLINA, EDWONDO och EROZ fick även hoppa 120. För EROZ var det debut på den höjden och det gick galant, felfritt! Han hoppar bättre när det blir högre, så roligt! Även kul att Helene som har fött upp honom och äger honom tillsammans med mig var med och såg hans debut!

EDWONDO tyckte fortfarande att grinden var otäck och det blev ett stopp igen, sedan hoppade han och övriga hinder var bra. CARLINA rev två hinder i början av banan, avslutade fint.

CAHLUA.

LAGANA, ACINDO och CAHLUA gick 130. Alla tre jätteglada och pigga!!! Var felfri och placerad med LAGANA. Hade ett nedslag på de andra två. ACINDO hade kommit tvåa vid en nollrunda...alltid snabb den hästen!

Snabba ACINDO!

Red sedan LAGANA i elitlaget och jag var fjärderyttare i laget. Det är riktigt roligt att rida i lag och med så duktiga lagkompisar är det extra roligt! Båda ungdomsryttarna Louise Pettersson på Grand Beauty och Rebecca Pannula på Littlefot hoppade felfritt. Tyvärr hade Rebecca Jonas och Oxford ett nedslag, sista hindret. Så jag hade då lite press på mig att vara felfri för att vi skulle gå till omhoppning.

Konsentrerad innan start!

Spänningen på topp och en glad fin häst så hoppade vi felfritt och laget klart för omhoppning!!!

Det blev fem av åtta lag som hoppade om. Vi började med felfritt igen för både Louise och Rebecca P, så duktiga tjejer! Rebecca J gjorde en jättebra runda men rev tyvärr sista hindret så nu hade jag pressen att vara felfri igen. LAGANA ville inte riva och inte jag heller så vi var felfria!

LAGANA.

Många bra och snabba lag i vår grupp och vi hängde med bra, kom på fjärde plats. Imorgon är det den avgörande dagen och de två bästa lagen totalt efter imorgon hoppar vidare till Strömsholm! Allt kan hända så det är ganska öppet vilka det blir. Roligt ska vi ha, det kan jag lova!

SÖNDAG 29/4

Det var så roligt för vi vann med elitlaget!!!!!!!!!

Rebecca Jonas hade drömt att vi skulle vinna och så gjorde vi det, vilken sanndröm!!!

Gissa om det var roligt att vinna sista omgången som var den svåraste, och på hemmaplan! Vi är alla fyra riktiga västeråsare, har alla ridit i klubben sedan vi var små (även om jag gjorde en avstickare några år). Så det här kändes otroligt roligt!

Vi var samma lag som på lördagen, dvs Lois Pettersson, Rebecca Pannula, Rebecca Jonas och jag. Mina lagkompisar var så duktiga och alla tre hoppade felfritt! Eftersom man räknar tre av fyra ryttare så var vårat lag felfritt innan jag ens hade startat. Nu hade ett lag till chans att bli "nolla" och då skulle det bli omhoppning. Så jag värmde upp LAGANA och var beredd på omhoppningen. Nu fick det lagets sista ryttare ett nedslag så vi blev det enda lag som var felfria och vi vann!!!!

På väg in på prisutdelningen med laget. Från vänster Rebecca Pannula, Rebecca Jonas och jag.

Lois pettersson och lagledare Mariana Juhlin.

Tyvärr räckte inte våra poäng totalt för att bli ett av de två lag som kvalade till Strömsholm. Vi hade placeringarna 7-4-1 efter alla tre omgångar. Kul att vi blev bättre och bättre. Vi är mer glada över segern igår än besvikna att det inte blev Strömsholm. Segern ska vi fira i klubben framöver.

LAGANA och jag glada efter ärevarvet med laget!

Det var även vanliga klasser igår innan laget. Jag hoppade EDWONDO och CARLINA i 120 unghästavdelningen. CARLINA var jättefin och felfri. EDWONDO var också felfri och mindre spänd. Sedan valde jag att inte hoppa vattengraven med honom som var hinder nummer sex. Han hade hoppat så bra fram dit och att kanske göra honom spänd genom att hoppa vattnet som vi inte gjort innan är bara dumt. Så jag hoppade inte sexan, utan fortsatte till sjuan och åttan och det hoppade han fint. Sen blir man utesluten i resultatlistan om man missar ett hinder. Det var ett medvetet val för hästens utbildning.

ACINDO och CAHLUA hoppade 130 klassen. ACINDO rev första hindret. Hoppade upp sig så fint, lite för bra så hon kom inte fram riktigt i språnget och rev bakbommen med bakbenen. Resten av banan blev en lugn skolrunda och hon hoppade strålande. CAHLUA var felfri och snabb, så snabb att vi vann!!!

Vilken bra tävlingshelg! Strålande sol, hemmaplan, fina hästar, duktiga ryttare= bättre kan det inte bli!

 HALLSTA 22/4

Sju starter och resultatet 0+0+0+0+4+4+0, pris på alla starter! ACINDO vann sin klass!

Hallsta RK är duktiga på att arrangera tävling. Mats Samuelsson byggde banorna och det var bra byggt. Då är det roligt att tävla!

CELVIN och CASH FLOW gjorde tävlingsdebut och hoppade 90 cm och det kunde inte gå bättre, båda hoppade felfritt!!! Kul med rosett i sin tävlingsdebut. Han var lugn på fram ridningen och hon var vild men jag satt kvar!

CELVIN. foto: jennifer Lövgren

CASH FLOW. foto: Jennifer Lövgren

LADY LOVE och EROZ hoppade båda 1 meter och 110. I första klassen var båda felfria och i 110 hade båda ett nedslag var. Nu var det inte så många felfri i 110 klassen så båda fick rosett på ett nedslag.

ACINDO fick åka med och hoppa den sista klassen, 120. Tyckte det var dax för henne att gå en lite lågre klass, det har hon inte gjort i år och det kan vara bra för självförtroendet att göra det någon gång. Vi hade riktigt roligt inne på banan! Det var en tidshoppning a:0. Galopperade på snabbt och svängde. Hon tyckte det var jättekul och hoppade felfritt! Vi vann!!!!

Tack för fint täcke, rosett, plakett, blommor och riktigt bra prispengar!

 

STRÖMSHOLM 14-15/4

Avslutade tävlingshelgen bra med en andraplats i 130 klassen på LAGANA. Hon var fantastiskt fin! Underbara häst som gör mig så glad!

CAHLUA och ACINDO hoppade också 130 klassen, båda med ett nedslag var. De var riktigt fina de också.

Vi hoppade även div 1 laghoppning omgång två igår. Det gick bra för vårat lag, vi kom fyra av tretton lag och fick gå in på prisutdelning. Det var jätteroligt! I laget red Rebecca Pannula, Jeanette Zetterberg, jag och Rebecca Jansson. Lagledare är Mariana Juhlin.

Helgens priser! Cahlua etta, Lagana tvåa och fyra, Acindo trea alla i 130. Laget fyra och Tipton pris i 120!

LÖRDAG 14/4

I den avslutande 130 klassen blev det full pott. CAHLUA vann, ACINDO trea och LAGANA fyra!!!! Alla tre dubbelnolla och fina.

LAGANA startade i början av klasssen och tog ledningen. Den hade hon tills ACINDO kom in, och gick upp i ledningen! Så en stund låg jag etta och tvåa. Efter några starter så kommer det ett ekipage och tog ledningen. Då höll jag på att värma upp CAHLUA som startade sist i klassen. Ville verkligen vinna så jag tänke att det är ju inte omöjligt, CAHLUA är snabb om jag bara rider framåt i svängarna, det som vi tränade på här om dagen. Träningen gav resultat, jag red! Det var en skön känsla att gå i mål och se en etta på resultat tavlan!

De andra hästarna gick också bra. EDWONDO hoppade felfritt i både 110 och 120! Han var helt avslappnad nu till skilldnad från sist. Men nu var det bra uppvämning och jag kunde hoppa fram och galoppera honom. Det är så svårt ibland om det blir rörigt på framridningen då han är så rädd för andra hästar. CARLINA var också duktig. Ett nedslag i 110 och två ner i 120.

TIPTON tävlade också och det var så roligt att tävla honom igen! Han gick 120 klassen, dubbelnolla och placerad!

 

LIDKÖPING 30/3-1/4

Årets första meeting är nu avklarat. Vi var till Lidköping med sex hästar, ACINDO SB, CARLINA SB, EDWONDO, REMINA SB, CAHLUA och LAGANA.

Riktigt fin tävlingsplats, nybyggd anläggning sedan förra året. Jättefina hinder, superbra underlag(fibersand) i båda ridhusen, nära till uppstallningen som inte kostade skjortan! Det är ju annars inte så roligt längre när man ska ut på flerdagarstävling, uppstallningskostnaderna.

Det var roligt att tävla, hästarna hoppade bra. Känns som att efter den här helgen är vi igång på riktigt!

Tävlingsbanan.

ACINDO hoppade en 130 klass alla tre dagarna. På fredagen hade vi två riktiga pet i omhoppningen, blev nog lite ivriga båda två! Lördagen var vi felfria, på en som jag tycker ganska svår 130. Jag var faktiskt lite nervös för ovanlighetens skull. Laddade i lastbilen för mig själv innan start genom att lägga patiens på mobilen!!! Vi kom på plats 12 av 90 starter och fick pris! Idag hoppade hon som allra bäst tycker jag. Riktig höjd över alla hinder utom det sista som vi tyvärr rev.

REMINA gick 120 fredag med fyra fel. Bra runda!

CAHLUA var dubbelnolla 130 fredag, kom på plats 12 och fick pris. Hoppade 140 på lördagen med ett pet och idag gick hon också 140. Hoppade jättebra men var lite för ivrig i svängen mot sexans oxer så det blev lite för mycket "trampa luft" i svängen så hon inte hade galoppen till oxern, rev bakbommen. Tyckte vi tappade rytmen så jag gjorde en volt innan nästa hinder istället för att bara rida på och få ett sämre språng. Fortsatte resten av banan och hon hoppade kanonbra.

CARLINA hoppade 120 alla dagarna. I fredags visste hon inte riktigt vad hon gjorde inne på banan och fick inte ihop huvudet med kroppen och rev tre hinder. Hon sov på saken, vaknade och hade kommit på hur hon skulle göra! Hoppade strålande bra både igår och idag, felfritt med pris!!! Unghästar är roliga!

EDWONDO startade samma klasser som CARLINA. Han har varit spänd hela helgen men hoppat bra. Han tycker det är otroligt läskigt med alla andra hästar på framridningen/framhoppningen och spänner sig och kastar sig iväg när de möter honom eller passerar för nära. Det är svårt att få honom avspänd men jag gör ingen stor grej av det, rider bara lugnt. Första två klasserna hade han två nedslag i. Idag hoppade han felfritt och fick pris!!! Nyttigt för honom och CARLINA att komma ut på riktiga nationella meeting, de lär sig massor. Båda är sex år men inte så rutinerade. Jag är nöjd med de båda.

LAGANA var mer än lycklig att vara på riktig tävling igen!!! Jag har inte kunnat värma upp på den lilla grusbanan precis utanför ridhuset. Hon har farit runt som en galning och ska "busa" med alla andra hästar, inte kul. Så jag har ridit fram i paddocken en bit bort så har Ulrika fått ringa till mig när det är dax att gå in och hoppa fram. Ska tilläggas att jag har ridit henne varje förmiddag också under helgen för att göra av med extra energin som hon har. Även CAHLUA får jag rida en extra gång varje dag på tävling, mor och dotter, äpplet faller inte långt från päronträdet!

LAGANA hoppade 130 fredag med ett nedslag, var för pigg...Hoppade 140 lördag, dubbelnolla och pris!!! Idag gick hon 140 och hade ett nedslag. Fortfarande jättepigg men hoppar bra. Underbart att ha henne tillbaka! Bettet jag skulle prova att tävla på har fungerat jättebra.

Med mig på tävlingen var Björn, vår kompis Daniel och Ulrika som äger EDWONDO. Vi har haft så kul i helgen och allt har fungerat hur bra som helst. Det är mycket att göra med hästarna när man har så många med sig. De ska promenera, ridas, tävlas, borstas, fläta manar, mocka boxar, fodra, fylla vatten, putsa grejer osv. Superbra teamwork gjorde att allt gick hur bra som helst! Tack till er!

Vi missade dock en grej, foton...får bättra oss, för ni vill väl se lite bilder?

Några av prisrosetterna och plaketter.

 

ENKÖPING 25/3

Vi åkte till Enköping och tävlade. Kom i lagom tid för sista klassen, den började klockan 18.

Tidshoppning var det, tio hinder med tolv språng och mycket svängar. En rolig a:0!

CAHLUA var först ut och det kändes bra. Hon hoppade fint, var pigg. Rev tyvärr ett hinder men det räckte till tionde plats av ca 50 starter och pris!

Mamma LAGANA startade som nummer 30. Som jag skrev på min facebook på vägen hem: "LAGANA var mer än glad! Hon hade nog hört att det var en tidshoppning och tänkte att nu ska det gå fort, jag tyckte det gick lite väl snabbt...bröt av på två ställen så alla medtävlare skulle ha en chans att hinna ikapp oss, tänkte inte på att man blir utesluten då ;-)"

Som sagt, hon var vild! Som en ferrari utan broms! Hon hade nog kommit på att hon var på tävling igen! Efter 1,5 års frånvaro så får man vara glad att vara tillbaka? Hon är förlåten, jag var inte ens missnöjd. Faktiskt bara glad att ha den fina hästen med igen. Det kommer ta några tävlingar att få henne lugn, det får det vara värt!

 

HEBY 20/3

Det var det yngre gängets tur att tävla igen och så fick CAHLUA åka med och hoppa i div 1 laget.

Ut tidigt till stallet och så fixade Johanna och jag iordning hästarna och packade de sista grejerna under tiden som de åt upp sin frukost. Björn kom ut och hjälpte oss att släppa ut alla hästar som var kvar hemma. Vi rullade iväg med CAHLUA, CARLINA, EROZ och LADY LOVE i lastbilen strax innan åtta. En knapp timmes resa till heby där tävlingen var. Ulrika och hennes föräldrar kom med REMINA och EDWONDO.

Det började med 1 meter för EROZ och LADY. De skötte sig bra, lugnare än när vi var i Eskilstuna. EROZ hade ett nedslag och LADY var felfri på hinder. Hon snubblade till med ett bakben i en sväng till näst sista hindret så jag var tvungen att göra en volt.

Red sedan REMINA i 110 avd A. En bra runda blev det och hon hoppade fint. Felfri på hinder. I avd B hade jag alla fyra unghästarna till start. Med få startnummer mellan hästarna så gäller det att planera väl. Innan avd A var slut så satt jag upp på CARLINA och värmed upp henne, även fast LADY var först ut i unghästavdelningen. Det var så tight mellan deras starter så jag hade inte hunnit ge CARLINA en bra uppvärming annars. Nu fick hon det innan jag satt upp på LADY så kunde Johanna gå med henne under tiden.

Alla fyra unghästarna hoppade felfritt i 110 klassen, jättekul. De var så duktiga.

Hade tänkt att rida EDWONDO och REMINA i 120 klassen. nu red jag bara CARLINA och efter hennes runda strök vi de andra två. Det var ingen bra bana, inte bra byggt. Konstiga svängar och vägar, inget som ger bra ridning. Jag brukar inte klaga, men det här var inte bra, tyvärr. Banan som vi hoppade i lagklassen var mycket bättre.

Så tog det ett antal timmar tills det var dags för laghoppningen där jag skulle rida CAHLUA. Laget hade ingen bra dag och kom sist. Alla kan ha dåliga dagar, bara att komma igen till nästa omgång.

CAHLUA hoppade felfritt i lagklassen iaf och var jätteglad när hon kom ut från banan. Hon lekte runt och tyckte det var enkelt att få gå en 120 runda. Sist hon tävlade var det en svår 140 klass, så det var bra för henne att få stärka självförtroendet genom denna runda. Hon hade kunnat delat med sig till hela Heby av det självförtroendet som hon hade när hon kom ut från banan!!!

Det var en bra tävlingsdag med sju felfria rundor av nio!

 

SÖDERTÄLJE 19/3

I lördags var det tävling i Södertälje och första omgången av Agria-allsvenskan. Jag åkte bara med ACINDO och hon hade ett sent startnummer i förklassen så jag kunde åka hemifrån vid halv elva. På söndagen skulle jag tävla i Heby med ett gäng hästar så då skulle de ridas på lördagen också. Kändes som att det skulle bli en sen dag i Södertälje så jag red fyra hästar innan jag åkte och tävlade.

Matilda var här och hjälpte mig i stallet så då gick det smidigt att byta hästar. Satt upp på den första strax efter kl sju på morgonen och han rida de fyra som jag hade tänkt. Blev en snabb dusch och på med tävlingskläderna sen iväg till tävlingen.

E-20 till Stockholm måste vara en av de tråkigaste vägarna i vårt avlånga land. Så vi poppade musik på hög volym och pratade om allt mellan himmel och jord! Ganska skönt att sitta i bilen och varva ner även om det känns som man aldrig kommer fram när man kör den där vägen!

Fram kom vi och det gick inte så snabbt på tävlingen. Vi hann både äta lunch och fika innan jag red min uppvärmningsrunda.

Matilda veterinärbesiktar ACINDO!

Matilda med ACINDO och Jessica Haraldsson som sköter Bobo Fuchs hästar.

ACINDO hoppade strålande fint i förklassen. Felfritt till sista hindret i omhoppningen. Jag blev nog lite ivrig själv och fick lite bråttom i uppsprånget. Störde ACINDO som tappade en baktå och rullade av bommen.

Så var det bara att ladda inför laghoppningen. Min kompis Jessica Öhlander kom förbi så vi fikade och pratade semesterresor! Bra uppladdning!!!! Alltid lika roligt att träffa henne!

Lagklassen började klockan 17:30. Lite väl sent tycker jag, när det ska vara dagens höjdpunkt. Nu var det så otroligt mycket starter i förklasserna så därför tog det tid.

I vårat lag red ungdomsryttarna Greta Berglund och Rebecca Pannula. Båda hoppade felfritt men tyvärr lite långsamt så det blev ett varsitt tidsfel. Som förste senior red Rebecca Jansson, som för övrigt var trea och femma i 130 förklassen, GRATTIS! Nu fick hon tyvärr en rivning i lagrundan. Jag startade som sista ryttare i laget och eftersom vårat lag var sist ut så var jag sist av alla ryttare. Kunde därför sitta och räkna ner resultatet på framridningen när lag för lag blev klara. Eftersom man räknar bort det sämsta resultatet efter fyra ryttare, så kunde vi om jag var felfri stanna på två fel.

Hörde att två lag var felfria och klara för omhoppning, ok vi kan bli trea. Så blev ett lag till felfritt, ok vi kan bli fyra. Nästa lag stannade på fyra fel, även nästa. Ok jag måste vara felfri! Så stannade ett lag på ett fel!! Ok, vi kan bli femma om jag är nolla, det blev vi förra året i första omgången och det räckte till Strömsholm. Så stannade sjunde laget på fem fel. Jag får inte riva, då blir vi sist!!!

Fokus på hög nivå!

ACINDO kändes fin och så startade vi. Jag blir alltid superfokuserad och rider bra under press. Nu gjorde jag allt för att rida felfritt och satt som en tennsoldat i sadeln och tänkte på att inte komma för långt fram med axlarna, då blir ACINDO för ivrig. Nu blev det en bra runda och FELFRITT!!!! PUH!!! Vi kom femma och har känning på lagen i täten inför finalhelgen på hemma plan sista helgen i april.

I måndagens VLT var vi med!

 

HAMRE 18-19/2 2012

Vi hade en jättebra helg! Hästarna har hoppat strålande bra och de är i storform!!!

Började med sexåringarna CARLINA SB (Cardento-Cortez) och EDWONDO (Escudo-Graf Grannus). De hoppade 110 klassen på lördagen. Båda hoppade felfritt! CARLINA var så glad att vara på tävling och bockade ordentligt efter första hindret, kul när de visar glädje! Hon var bra och hoppade bara fina språng. EDWONDO var väldigt avspänd och fin, skönt!

EDWONDO med unghästrosetterna!

Upplägget på tävlingen att börja med unghästklasserna tycker jag är riktigt bra. Banorna är byggda för unghästarna och så är de färdiga och slipper stå och vänta resten av dagen att de äldre hästarna ska hoppa sin avdelning om det är så att unghästen ska hoppa en klass till. Nu kunde jag åka hem med CARLINA och Ulle hem med EDWONDO. Skönt att ha nära till tävlingen.

Hann rida fyra hästar hemma innan vi åkte tillbaka på eftermiddagen med LUTRICIA, ACINDO SB och CAHLUA. De hoppade 130 klassen. Jag red ut dem och trimmade lite hemma så de var väl förberedda för sin start.

Klassen var en a:0 tidshoppning med tio hinder och tolv språng. Först ut var CAHLUA. Riktigt laddad och pigg! Hoppade bra, var lite studsig i galoppen som hon kan bli när hon är ivrig. Hade ett nedslag, en bakbom på oxern in i kombinationen. Hon backade av lite för tidigt till B-hindret.

ACINDO SB och LUTRICIA var kanonfina och gav sig in i matchen direkt! De gav mig en perfekt känsla och hoppade felfritt! Det räckte till att bli trea och fyra i klassen!

Kul med prisutdelning!

Hemma igen så tog Johanna och Towe hand om hästarna. De är så duktiga och vet precis vad som ska göras och sköter om hästarna på bästa sätt! Jag hann bara åka hem och styra tillbaka till Västerås. Västerås Ryttarsällskap, min tävlingsklubb hade årsmöte och fest. Jag skulle få medalj som klubbens bästa senior i hoppning 2011. Så vi hade en trevlig kväll med mat, musiktävling och medaljer!

Upp tidigt och tävling på söndagen igen. CARLINA och EDWONDO först ut i 110 klassen igen. De var felfria igen båda två och hoppade ännu bättre än på lördagen, roligt!!!

CARLINA SB

CAHLUA, ACINDO, LUTRICIA fick gå på en långpromenad innan vi åkte tillbaka till tävlingen. Startade CAHLUA och ACINDO i 130 klassen. Båda hoppade grymt bra! Tyvärr rev ACINDO första hindret, jag tycker nog att jag hade lite dålig galopp så hon rev bakbommen, kunde ha ridit lite bättre där. Hade galoppen igång från början på CAHLUA och då blev det en bubbelnolla!!! Hon var riktigt bra, lugnare än dagen innan och galopperade hela galoppsprång. Fick pris!

ACINDO SB

LUTRICIA hoppade 140 klassen. Kanonbra runda tyvärr ett nedslag. Men hästen kändes fin och ridníngen också, ibland kommer det ett nedslag iaf. Jag är nöjd, det är det viktigaste.

Så tio starter och sju felfria och tre med ett nedslag, bra start på tävlingsåret 2012!

EDWONDO