TÄVLINGSRESULTAT


2008

TÄVLINGEN I GLOBEN, STOCKHOLM INTERNATIONAL HORSE SHOW

Vi kom till Globen på torsdagen och stallade upp Samba som fann sig väl till rätta i sin box, får hon bara mat så är hon nöjd!

Björn , jag och min duktiga hästskötare Isabell gick sedan rundvandring under globen. Häftigt att se hur det går till bakom kulisserna!

Kl 15 hade vi tolv ryttare som skulle rida semifinalen möte med Agria. De förklarade hur allt skulle gå till osv. Bara sex av oss skulle få rida finalen på fredagen. Jag tänkte då att det blir tufft! Alla som har kvalat hit är jätteduktiga.

Kl 16:15 var det veterinär besiktning. Det var noggrant, två veterinärer som kollade alla hästar. Samba var frisk!

Kl 17-17:30 hade vi träningstid inne på arenan. Det var så häftigt att rida in där för första gången, jag satt och skrittade runt några varv och bara tittade! Äntligen var vi här! Det kändes jättebra att rida där inne, Samba var helcool och jobbade på bra. Vi hade två hinder vi fick hoppa också. Jag tog bara fyra språng, det tyckte jag räckte när hon var så fin. Bättre att spara krafter till kvällen.

Sedan var det bara att ladda för tävlingen som började kl 19:50. Vi gick banan en timme innan, vilka fina hinder! Underbara! Riktiga sagohinder. Det lustiga var att när vi gick banan plockades alla blommor ut, då tänkte jag ”varför ska inte vi få hoppa när det är blommor och fint dekorerat?” Det visade sig att hela banan togs ut när vi gått den! Varför? Jo så gjorde de nästan till alla klasser. Mellan föreställningarna skulle banan byggas upp för ryttarna så att de kunde gå den, för att sedan plockas undan. Varje föreställning började med showen som var med indianer, cowboys, travhästar, ja allt i full fart, då kan ju inte en hel hinderbana stå där! Sedan hade banpersonalen 10 minuter på sig att bygga upp allt igen innan hoppklassen började…då går det undan! Jag vet för lördag och söndag jobbade jag som banpersonal! (det var jättekul kan jag lova)

Sedan var det dags! Framridningen under globen är LITEN, och fullt med folk, hästar osv, så det var ett äventyr i sig! Samba var duktig. Jag kan erkänna att det var lite pirrigt när det närmade sig start! Sedan när jag red in på banan var det full fokus som gällde. (det var jättemycket folk på läktarna, flera tusen) Hoppningen gick bra. Samba hoppade fint men kändes lite dämpad. Inte så konstigt kanske, hon såg väl den stora publiken!!! På hindren tittade hon inte, skönt! Vi hade ett nedslag. Efter vår ritt blev jag intervjuad av Stefan från Agria, det var skoj, nu har jag pratat inför hela globen också! Sedan fick jag mina stilpoäng, de var höga, skulle visa sig att jag hade bäst stilpoäng av alla på torsdagen så trots ett nedslag kom vi TVÅA och gick vidare till fredagens stora final!!!

Underbart kan jag säga! Jag tror att min mobil brakade ihop av alla sms och samtal från kompisar! Även VLT har intervjuat mig flera dagar då de följde upp hur det gick för oss!

Kan erkänna att jag inte sov så bra på natten till fredagen, huvudet var fullt av alla nya intryck!

Fodrade Samba redan kl 5:30 så hon skulle hinna äta innan jag skulle rida kl 7…vi hade ridtid mellan kl 7-8 på arenan. Sedan blev det hotellfrukost och lite vila.

Jag hade lovat mig själv att köpa ett par nya vita Kyra K ridbyxor om jag gick vidare till finalen…nu hör till saken att jag är ganska skrockfull av mig ibland…så jag resonerade med mig själv att det går inte att bryta ett vinnande koncept, så jag red i samma byxor som på torsdagen, det blev inga nya…

Våran klass började 15:45. Före oss hoppade de internationella ryttarna en 140 klass. Vi hoppade samma bana som dem, bara att de sänkte till 125 och tog bort ett hinder. Så vi hade bangång tillsammans med de ryttarna, coolt att gå banan tillsammans med John Whitaker!

Finalen gick jättebra för Samba och mig. Vi hoppade felfritt och det kändes 100 % bra! Hon var helt avslappnad och jag hade kul. Vi kom tvåa, jag är jättenöjd! Priset var en tävlings – och träningshelg i Tyskland hos Angelica Augustsson. Spännande!

Prisutdelningen var helt otrolig! Tänk att vi fick rida in där och höra musiken och allt jubel, se den stora fina rosetten lysa blå och stå där i strålkastarljuset, underbart!!!

Det här var ett fantastiskt avslut på ett fantastiskt tävlingsår!

HEBY 23/11 

QC, PRESLEY, ARENA och SAMBALOLEC tävlade i Heby. Årets sista tävling och förberedelse för Samba inför Globen. Det är kul att tävla i Heby, de har så fina pyntade hinder!

Qc är en ny häst jag har för tävling och försäljning. Han är en valack e: Quite Easy-Cortez. Han är fem år.

QC var med och gjorde tävlingsdebut och hoppade 1 meter och 110. Han hade ett pet i båda starterna, jättebra. Tittade inte på någonting, hoppade fint och stadigt! Bra debut!

PRESLEY (5 årig valack e: Pablo-Maraton)hoppade felfritt i 1meter och hade ett nedslag i 110. Gjorde två bra rundor, hoppar riktigt bra! Han är också till salu.

ARENA gjorde en kanontävling! Var felfri och placerad i 110 och även felfri i 120, kom sexa! Det var hennes sjunde start i 120 ,jättekul!

SAMBALOLEC avslutade tävlingen genom att vara bäst av alla i 120 klassen, vi vann!!! Det var så roligt! Nu är det Globen som gäller…
 

HAMRE 14-16/11

Sista stora tävlingen för i år. Jag hade med ARENA, SAMBALOLEC, LUTRICIA MC NEAL och LAGANA.

ARENA började helgen med att vinna 1 meter, jättekul. Det var en rolig bana med mycket svängar, det är hon duktig på! Hon gick 115 klassen sedan och hoppade jättebra, tyvärr ett pet på sista hindret i omhoppningen annars hade det blivit en fin placering till! Hon hoppade sedan 120 på lördagen och hade två rivningar, hoppade bra för övrigt.

SAMBALOLEC hoppade jättebra hela helgen. Hon gick 120, 125 och 130.  Vi hade tyvärr en 4 fels helg! Ett pet i varje klass, för övrigt hoppade hon lugnt och fint, hoppa så i Globen snälla Samba!

LUTRICIA MC NEAL gick 130 först på lördagen. Hade ett pet på en jättebra runda, men det blev pris! Sedan hoppade hon kanonbra i 140 klassen, petade tyvärr sista hindret. På söndagen fick hon gå 145, jag tyckte hon gick så bra på lördagen och bra med en rutinrunda från högre höjder. Det gick bra även om det blev tre nedslag. Jag tycker hon gjorde det bra för övrigt.

LAGANA hoppade 140 på lördagen och hade två onödiga rivningar i omhoppningen, men hon var så laddad, hon tycker verkligen det är kul att tävla! På söndagen var det distriktsmästerskap för Västmanland i 135 klassen, där fick Lagana vara med. Hon hoppade jättebra, med ett pet i omhoppningen, fyra felen förföljde mig hela helgen tror jag! Men det räckte till placering och BRONS i DM!

Lagana gick sedan 145 klassen. Tyvärr hade vi två rivningar. Första hindret, så trist att riva det, det ska man bara inte…Sedan petade hon ner B hindret i kombinationen nr 4. Men som hon hoppade sedan! Så bra! Vilken fin häst det är! Jag var både besviken efteråt för två skitrivningar men samtidigt jättenöjd med hur hon hoppade på alla andra hinder. För att citera Stefan Holm (höjdhoppare med OS guld från Aten) ”jag är besviken att jag inte vann idag men är jättenöjd med hoppningen och jag ser höga höjder vid horisonten”

STRÖMSHOLM 7-9/11, 
 
Elit-tävling

Gissa om det var roligt att tävla denna helg på Strömsholm, känns lite som hemma plan måste jag säga!

Hästarna var jätteduktiga och ridningen kändes kanonbra!

LAGANA och LUTRICIA MC NEAL tävlade denna helg.

På fredagen red jag först 130 med båda två. Tyckte att de behövde en framhoppningsklass eftersom de inte tävlat sedan Lidköping. Lagana var dubbelnolla och placerad. Red en lugn runda för att hålla henne lugn inför de större klasserna. Lutricia hade ett nedslag, hoppade bra. Sedan gick båda 140 klassen. Lagana hade ett pet i omhoppningen men det räckte till placering, kul! Lutricia gick till omhoppning även hon, där hade vi 8 fel, blev lite stark på slutet. Jag var nöjd med första dagen!

På lördagen gick båda två 140 som var en ren tidshoppning. Det var även kval till Young Rider Krafft Cup, så banan var svår. Laganas runda  var jättebra men vi hade tyvärr två pet, onödigt, det var bättre än vad det låter med 8 fel. Lutricia hade en rivning och ett tidsfel. Jag red inte fort på henne och då blir det tidsfel eftersom det var en a:o och det är meningen att man ska rida fort…men jag tyckte att banan var så svår och hon är inte så rutinerad ännu på dessa banor så jag ville bara ge henne en bra rutinrunda och det tyckte jag vi fick.

På söndagen gick Lutricia 130, perfekt för henne att få avsluta lite enkelt efter två stora 140 klasser. Det var en a:o och vi gick in och hade KUL! Felfritt och kom trea! Jag fick en fin ljuslykta i hederspris från Kosta Boda, jag som älskar ”designglasprylar”…

Lagana gick 145 klassen, och som hon hoppade!!! Det var en a:o, svår bana. Men på något vis så kändes det så enkelt! Det är väl så när man får till en näst intill perfekt runda…om det inte varit för ”nätrullaren” på sista hindret, då hade vi kommit tvåa…nu blev det inte så, men jag vet att vi kan!!!!

ÖREBRO 2/10

Sambalolec var jättebra, vann 110 klassen! Det var en lång bana för att vara en 110 klass, 14 hinder med 15 språng. Hade sedan ett pet i 125 klassen. Ganska klurig bana med mycket distanser som Samba gjorde bra.   

Arena hade ett pet i omhoppningen i 110, hoppade lugn och säkert. I 125 klassen var underlagen mycket sämre i ridhuset än i 110, så Arena blev spänd och rev några hinder. Synd att det ska behöva bli så pga underlaget, många strök sig från 135 klassen för att det var så dåligt!

SURAHAMMAR 26/10

GINA hoppade felfritt i 1 meter, kul!

ARENA hade ett nedslag i 110. Var sedan med i div 2 laget med henne. Där var vi felfria på 110 höjd. Laget kom trea.
LIDKÖPING 10-12/10

LAGANA, LUTRICIA MC NEAL och SAMBALOLEC var med och tävlade i Lidköping. Jättebra tävling. Trevligt arrangerat osv, bla jättefina blommor på banan vid hindren, det är uppskattat!  

Det var en trevlig tävlingshelg på många sätt. Vi åkte tillsammans med Frida Lövgren i hennes nya fina lastbil. Birgitta körde lastbilen och Issa, Frida och jag bara njöt av komforten! Frida kommer från Bureå utanför Umeå så de stannade och sov över hos oss och stallade upp hästarna på vägen ner och hem, det är en lång resa! Frida vann två klasser i Lidköping, 120 och 125-GRATTIS!!!

På tävlingen hade vi uppstallning i ett eget stall! Det var sex boxar så vi hade en till sadelkammare då vi hade fem hästar med oss. Lastbilen kunde vi parkera precis utanför stallet. Framridningen låg bara på andra sidan vägen så det kunde inte bli mer perfekt!

Tävlingen gick bra! SAMBALOLEC var femma i 120 och placerad i 130! Gick bra i de andra starterna också. Riktig rosettplockare!

LUTRICIA MC NEAL hoppade strålade bra hela helgen. Tyvärr stolpe ut i varje start med ett nedslag, så kan det vara ibland. Men hon var nästan placerad i sin debut i svår klass! Hon gick 145 med ett pet! Kom sjua och det var sex placerade…nära…Gissa om jag är nöjd och glad!

LAGANA hade en kanonhelg! Första 130 klassen petade vi sista hindret i omhoppningen.  Sedan hoppade hon dubbelnolla i 140 och kom femma! Det var bara fem dubbelnollor av 43 starter. På söndagen gick Lagana 145 klassen, hoppade så bra! Vi hade ett nedslag i grundomgången som jag tar på mig helt. Tog bort lite galopp i en sväng. Men det var winning round och sex skulle gå till omhoppning. Det var bara två nollor så fyra ekipage med 4 fel fick hoppa om och vi var ett av dem. I omhoppningen var Lagana fin. Vi hade två nedslag. Jag ville hoppa av lite utifrån på ett räcke men Lagana var inte riktigt med så hon rev. Sedan skulle jag svänga innanför till kombinationen med oxer-räcke. Tyvärr hade de inte rullat undan bommen som vi hade rivit så jag blev tvungen att svänga snävare än vad jag tänkt, så vi hade lite dålig galopp, rev bakbommen på oxern med bakbenen. Vi kom femma och jag är jätteglad och stolt!

 

KUMLA 5 OKTOBER

ARENA, SAMBALOLEC, LUTRICIA MC NEAL och LAGANA tävlade denna dag. Jag tycker om att tävla i Kumla, det är bra tävlingar. Britt Pärsson bygger bra banor och det är fina hinder!

ARENA hade en bra tävling. Hon var dubbelnolla i 110 och kom åtta. I 120 hade hon ett nedslag, bra runda.

SAMBALOLEC var dubbelnolla i 120 och kom femma, hon är en riktig rosettplockare! I 130 hade hon två nedslag men det var en bra runda.

LUTRICIA MC NEAL gick bara 130 klassen och gjorde det bra. Ett pet men det räckte till åttonde plats, så det blev en vit rosett!

LAGANA hoppade också bara 130 klassen. Hoppade superbra! Felfri och kom trea!

Jag är jättenöjd med dagen förutom att det regnade som bara den, tur att det var inomhus!

 

STRÖMSHOLM 27-28/9

Fyraårschampionatet gick denna helg. ACINDO SB och AMOORINA hoppade bra, det kan ni läsa under nyheter! Jag är jättenöjd med dem, nu ska de ha en välförtjänt vila i några veckor.

SAMBALOLEC, ARENA och PRESLEY var med och hoppade de andra klasserna. Presley är en femåring efter Pablo – Maraton som jag ska tävla. Han gick 110 och hade 4 fel, en bra runda. Trevlig häst som hoppar riktigt bra.

ARENA gick sin första inom hus tävling någonsin. Hon var lite spänd men det gick bra. Hon har ett hjärta av guld och vill hoppa! I 110 hade hon en rivning och i 120 klassen två.

SAMBALOLEC fick gå 110 klassen för att titta runt lite då hon brukar var spänd då hon tävlar inomhus. Det var hon inte nu så det gick bra. Rev tyvärr sista hindret i 110 annars hade vi blivit tvåa. I 120 var hon nolla och kom på plats 11. Sedan gick hon 130 klassen ca sju timmar senare…gissa om det var segt att vänta så länge på att få starta? Det tyckte nog Samba också som var lite överladdad och hade två rivningar, så kan det vara ibland!


 

KARLSTAD  19-21/9

Det var bra tävlingar i Karlstad. Bra banor och mycket trevliga arrangörer som gjorde allt för att tävlingarna skulle vara toppenbra!

Det var första inomhustävlingen för i höst och det gick bra.

LUTRICIA MC NEAL hoppade bra denna helg med lite stolpe ut. Ingen placering men jag är nöjd med henne, hon hoppar bättre och bättre.

LAGANA gick också bra, hade också stople ut första två klasserna, även i sista klassen 140 a:1a där vi hade ett nedslag i grundomgången. Men det var winning round då lika många skulle hoppa omhoppning som antalet placerade. Vi var snabba fyrafelare så det blev omhoppning. Där gick Lagana superbra, alla snäva vägar och snabbt, men tyvärr nedslag på sista hindret. Så är det ibland! Vi kom på åttonde plats i alla fall!

VÄSTERÅS   6-7/9 Årets sista utomhustävling…

En lyckad tävlingshelg måste jag säga! Höjdpunkten var att SAMBALOLEC och jag kvalade till stilhoppningen i Globen!

På lördagen tävlade de unga hästarna i 1 meters klasserna.

GINA hade två pet i första och var felfri i den andra starten så när som på ett stopp vid ett läskigt hinder, som hon hoppade utan problem i andra försöket. Det är en mycket orutinerad häst, så jag tycker hon skötte sig bra.

AMOORINA var felfri i den första klassen, hade två nerslag i den andra, men hoppade bra för övrigt.

ACINDO SB gjorde mig glad och hoppade felfritt i båda starterna, så nu är hon kvalad till 4 årschampionatets semifinal(det är även Amoorina)

ARENA hoppade 110 felfritt och kom fyra! Den klassen vann SAMBALOLEC! ARENA hoppade sedan 120 med ett nedslag, mycket bra runda. Där var SAMBA dubbelnolla och placerad.

LAGANA och LUTRICIA MC NEAL hoppade båda felfritt i mini derbyt på 130 höjd. Båda till omhoppning efteråt, jättekul! LUTRICIA började och var felfri igen, nu kan jag rida fort på henne också! Hon kom åtta, LAGANA var också nolla i omhoppningen , snabb, och kom tvåa! Det var riktigt kul!

JÄLLA 30/8

GINA, AMOORINA och ARENA tävlade denna dag.

ARENA var tvåa i 1 meter och trea i 110. Trevlig häst som hoppar allt i alla lägen.

GINA hoppade två 1 meter. I första klassen stannade hon på första hindret, sedan hoppade hon hela banan felfritt. I den andra klassen hade hon en rivning.

AMOORINA hade en rivning i första 1 meter men fick rosett då det inte var så många nollor. I den andra klassen var ordningen återställd och hon hoppade felfritt!

Jag var nöjd med alla tre hästarna som skötte sig bra. Det var deras första inomhus tävling och det var inga problem.

GÄVLE   21 – 23/8

Tävlingarna var på Gävletravets innerplan, på gräs. Fast det kom en del regn på torsdagen så höll banan jättebra. En mycket bra tävling tycker jag. Härligt att stå i riktiga stall med duschspilta och gott om plats!

Leif Hall byggde banorna, så det var riktigt bra.

Dessutom bodde vi bra inne i Gävle centrum. Så både torsdag och fredag kväll var vi ut och åt på CHURCH STREET SALOON. Jättefränt ställe med bra mat. Det är western inspirerat, då man kunde beställa bla cowboy dinner! På fredagen dansade tjejerna som serverade, can-can på bardisken! Man måste ha trevligt när man är ut och tävlar!

SAMBALOLEC, LAGANA och LUTRICIA MC NEAL  var med.

SAMBA började med att komma fyra i 110. Hon tyckte nog det var skönt att få hoppa lite enkelt. Så ville jag att hon skulle titta runt lite innan 120 klassen(som innehöll stilhoppningen) I 120 hade vi en rivning i omhoppningen men kom på placering. I stilhoppningen kom vi trea! Så vi ligger bra till inför sista omgången på Rocklunda. Men ingenting är klart förens det är klart så nu får vi vara nervösa och se om det räcker hela vägen till Globen…

Andra dagen gjorde SAMBA en kanonrunda i 120 som hade räckt till andra plats om det inte var för rivning i kombinationen… I 130 hade hon två pet men hoppade jättebra för övrigt.

LUTRICIA hoppade jättebra i första klassen 135. Men jag red inte så bra utan backade för mycket så jag tar på mig de två rivningarna vi hade. Hon börjar bli så ridbar och lydig så jag måste lägga om in ridning lite på henne. Förut kunde jag inte driva på eller smacka för då blev hon för het. Men nu fungerar det! Andra dagen var hon felfri och placerad i 130. Sista dagen gick hon 140 klassen. Hoppade helt super. Var felfri till näst sista hindret som var en mur. LUTRICIA tittade jättemycket, hon har aldrig hoppat en så stor mur! Hon fattade nog inte att vi skulle hoppa över den där väggen! Så det blev en grov rivning tyvärr. Då bröt jag av för jag var rädd att hon skulle överhoppa sig på sista hindret(eftersom hon rev grovt) som var en kombination. Jag hoppade istället en oxer och hon hoppade jättebra, men då blir man ju utesluten… Jag är i alla fall jättenöjd med henne efter helgens hoppning.

LAGANA var väldigt laddad i första klassen 135 och hade två onödiga rivningar. Nästa dag gick hon 150 hoppningen, och som hon hoppade!!! Hon har aldrig hoppat så bra, helt fantastisk! Vi hade en pet rivning på näst sista hindret som jag knappt märkte. Gissa om jag var nöjd! Det var många som kom fram efteråt och sa att LAGANA var jättefin, det är kul att höra! Nästa dag fick hon gå 140 istället för 150, då hon hade gjort ett bra jobb dagen innan. Hon hoppade lika fantastiskt. Tyvärr hade vi ett pet men sånt händer…

 

STOCKHOLM   7-10/8

LAGANA, SAMBALOLEC och LUTRICIA MC NEAL var med.

Vädret var inte det bästa denna tävling. Mycket regn gjorde gräsbanan tung och uppriden. Trist att det ska behöva regna så mycket! Värst var det på torsdagen i 130 klassen. Där startade jag i början med LUTRICIA MC NEAL. Då var det ganska okej underlag. Hon hoppade fint och var felfri till sista i omhoppningen som vi rev. Men det räckte till placering. Vi hade blivit tvåa om vi inte rivit… SAMBALOLEC startade sist av alla i 130. Gissa om det var upptrampat. Kändes hemskt, som att Samba sjönk ner en decimeter i avsprånget. Hon rev flera hinder, inte så konstigt, det var bara att avbryta och gå ut. Samba fick stanna hemma de andra dagarna, vill inte att hon ska hoppa när det inte är bra underlag.

 

LUTRICIA hoppade sedan 135 klassen med två rivningar. Det var en svår bana. Speciellt vattenmattan som var lång med blåa plank över. Lutricia rev det för hon tittade så mycket, då blev avståndet lång till oxern efter så hon rev frambommen. Det var runt 140 starter i klassen och ca 35  ekipage blev uteslutna. Det säger en del om att det var svårt…LAGANA hoppade också den klassen och var felfri till sista hindret i omhoppningen som vi rev, med det räckte till placering! 135 klassen var första kvalet till DROTTNINGENS PRIS.

På fredagen var andra kvalet och det gick i 140. Det var en tidshoppning. Ca 130 starter i klassen, många som vill rida finalen. LUTRICIA var trött i kroppen tror jag, det sög rätt mycket kraft underlaget. Så hon hade fyra rivningar, inte mycket att säga om. LAGANA VAR FELFRI OCH KOM FEMMA!!!

Drottningens pris har varit ett av mina mål för året, att försöka ta mig till finalen. Och vi lyckades! Av alla som försökte var jag  en av 20 ryttare som gick till finalen!!!

Finalen gick på lördagen. Den gick i svår 145 klass. Lång bana med relaterat fram till stora vattnet och efter samt  trekombination som sista hinder. Vi hade fyra rivningar. Lite synd men jag tror Lagana var lite trött. Det var inte en dålig runda, men ibland trillar bommarna ner. En erfarenhet rikare är vi! Det var ändå final!

 HAMMARÖ 31/7 - 3/8

Denna tävling fick LAGANA, LUTRICIA MC NEAL, ARENA och SAMBALOLEC åka med till. Min plan var att rida lite lägra klasser denna helg för jag tycker det är bra för hästarna att någon gång få komma på tävling och känna att allt är lätt och enkelt! De är fortfarande unga hästar. Kul hade vi!

Jag hade även siktat in mig på att kvala till finalen i speed derbyt, vilket vi lyckades med!

Hästarna hoppade bra. LUTRICIA var trea i första 120 klassen som även var kval till derbyt. ARENA hade placering i 110 klasserna. På fredagen hade jag stolpe ut med alla tre i 120, hade ett pet var…

Derbyt gick på lördagen och där valde jag att rida LAGANA. Det var superroligt! Banan är lång, ca 1000m. Det ingår vattengrav, liten bank, stenmur, gräsbank, pullvermangrav blandat med vanliga hinder och stora banken liknande den i Falsterbo fast inte lika stor! LAGANA och jag var felfria så vi kom fyra!

På söndagen red jag 125 klassen med SAMBALOLEC, LUTRICIA och LAGANA. Det var en ackumulatorhoppning med joker. Alla tre var felfria så jag kom 2a,3a,4a i den klassen!!!!! Häftigt! Duktiga hästar!

FAGERSTA  5-6 JULI

CASPER L gick 1 meter och 110, han var dubbelnolla i båda. Hoppade riktigt bra!

CAPO gick felfritt i både 1 meter och 110 klasserna. Han tycker om att tävla!

ARENA var dubbelnolla och placerad i 110 på lördagen. Hon debuterade 120 med ett nedslag. Jätteduktig! På söndagen gick hon 115 och var felfri och placerad igen!

 

SUNDSVALL  27-29 JUNI

Första gången jag var i Sundsvall och tävlade. Jättebra tävling! Trevliga arrangörer, fina banor och hinder. Bra ryttarfest och god mat!
 

Med mig hade jag LAGANA, LUTRICIA MC NEAL, SAMBALOLEC och REMINA SB.

LAGANA fick denna helg gå den stora rundan. På fredagen hoppade hon 135 med ett pet i omhoppningen. Hon var jättepigg och glad! Lördagen var det svår klass 145. Hon hade två nedslag, jag var nöjd för det var en ganska svår bana. Hon var jättepigg och lite kaxig, men efter hinder nr 3 var det som hon tänkte ”oh, shit vad högt, bäst jag lugnar mig och lyssnar på matte”!!!

På söndagen var det Sundsvall Grand Prix. Banan var svår, det tyckte både Michelle (lennings) och jag. 11 hinder med tretton språng. Trekombination och stora vattengraven med relaterat avstånd före och efter. Lite andra avstånd där man kunde välja sex eller sju galoppsprång. Leif Hall byggde banorna, helt klart en av de bästa banbyggarna!

LAGANA hoppade jättebra. Vi hade två pet för hon blev lite ivrig på hinder 4 och 5a. Allt annat var superbra!!!

REMINA SB hoppade fyra klasser och var felfri i tre! Hon gick 110 och tre 120. Jätteduktig!

SAMBALOLEC var felfri och kom 4a i 120 klassen på fredagen. Hade sedan 8 fel i 130 på lördagen men hoppade helt ok. Hade sedan två rivningar i omhoppningen på söndagen i 130, kändes lite stressig. Så hon fick avsluta med 120 som hon hoppade avspänt och fint!

LUTRICIA MC NEAL gjorde en bra helg igen! Hade en rivning i 135 på fredagen. I 130 på lördagen var hon felfri och placerad. Gick 140 på söndagen och hade två pet i omhoppningen. Jag tyckte 140 klassen var svår, trekombination i grundomgången och svårt avstånd från trippelbarren till ett räcke som hon gjorde jättebra så jag var väldigt nöjd!

Issa och Dick

Hästarna gick som sagt bra och nu ska de ha lite vila och tävlar nästa gång i Hammarö. REMINA SB åker inte till Hammarö utan till Avesta istället.

VETLANDA 20-22 JUNI

Till Vetlanda hade jag med mig LAGANA, LUTRICIA MC NEAL och SAMBALOLEC.

Lutricia

På fredagen gick SAMBA och LUTRICIA 120 och båda hade ett pet i omhoppningen.

Lördagen började med 120 för SAMBALOLEC. I denna klass ingick Agria stilhoppning. Tyvärr petade Samba första hindret. Hoppade resten av banan jättefint och ”stiligt”, men tyvärr får man 2 poängs avdrag om man river i grundomgången så vi kom bara på tionde plats i stilhoppningen. Hon gick sedan 130 klassen med en rivning.

Samba

Banan blev ganska mjuk pga regn så vi broddade på med de längsta broddarna jag har på bakhovarna så vi skulle få bra fäste. Jag har aldrig använt dem förut men det fungerade mycket bra!

LAGANA och LUTRICIA MC NEAL gick också 130 klassen på lördagen. Lutricia var felfri och kom åtta! Lagana var också felfri och kom trea!

Molly o Mira var såklart med

På söndagen började tävlingarna kl 10 med ponnyklasser, vi fick sovmorgon…..

Alla tre hästarna gick 130 klassen. Lutricia hade ett pet, hoppade annars jättefint.

LAGANA och SAMBA var felfria! LAGANA VANN och SAMBA kom TVÅA!!!! Vilken fullträff!!! Så roligt!

Prisutdelning, jag kom 3a !

Sedan avslutades tävlingarna med 140 klass som LAGANA och LUTRICIA hoppade. Lutricia hoppade mycket bra men hade två nerslag. Lagana tappade koncentrationen i början av banan för hon hörde Lutricia gnägga efter henne från stallet så hon rev….typiskt.

Jag kommer gärna tillbaka till Vetlanda och tävlar! Jättekul att få vinna en klass, jag ville så gärna åka hem med en seger!

 

VÄSTERÅS  31/5-1/6

Strålande väder båda dagarna! Svettigt kan jag säga, det gick åt MYCKET vatten.

Rocklundas stora bana är alltid rolig att tävla på. Synd bara att framridningen blir så dammig när det blir torrt. Tuggade damm när jag kom hem...

På lördagen var det unghästarna som var med. Perfekt med två 1 meter och en 110 klass.

GINA gjorde tävlingsdebut och var jätteduktig! Första gången hon var ute på något liknande, hon har bara varit iväg på en träning innan så jag var lite fundersam om hon skulle få spader när hon hamnade på framridningen, men icke. Hon skötte sig exemplariskt! Cool lugn. Hon hoppade båda 1 meter klasserna. I första klassen stannade hon på första hindret, men jag tror inte det var för hindret egentligen, hon blev nog överraskad att hon helt plötsligt skulle hoppa inne på den stora banan. Hon kollade ju runt på allt annat. Vi gjorde en volt och då var det som hon tänkte “Jaha, skulle vi hoppa här inne, men säg det då”, så hoppade vi hela banan felfritt! I den andra klassen petade hoin ner de två sista, tror hon blev lite trött. En mycket bra tävlingsdebut av Gina.

CAPO gick sin andra tävling i livet och var felfri i båda 1 meter klasserna. Hoppade lugnt, stadigt och bra. Kul!

ACINDO SB hoppade felfritt i första 1 meter, jättebra. Fast hon gnäggar efter kompisarna hela varvet runt så har hon full koll på hindrena...I den andra 1 meter rev vi sista hindret.

AMOORINA gick lika stadigt som hon gjort hela tiden i sin tävlingskarriär och var felfri i båda 1 meter klasserna! Nu har hon gjort sex starter och sex nollar! Strålande! Dax att bygga prisskåp...

CASPER L gick en klass, det var 1 meter. Han hoppade felfritt och bra. Han har ett fint hopp i sig och tyckte det var jättekul!

ARENA gjorde tävlingsdebut med mig. Hon har inte tävlat mycket förut. Hon gick dubbelnolla i 1 meter och 110. Hoppade mycket lugnt och fint. Arena är en jättetrevlig häst.

REMINA SB var med och hoppade 110. Hon fick gå avd A för första gången. Var felfri och kom åtta.

Linda och La Toya hoppade 1 meter där de kom trea och 110 där kom hon fyra, GRATTIS!

På söndagen hade jag med mig REMINA SB, SAMBALOLEC, LUTRICIA MC NEAL och LAGANA.

REMINA SB var felfri i 120!!!!

SAMBALOLEC gick jättebra som vanligt! Vi kom tvåa i 120 klassen! I 130 hade vi en rivning.

LUTRICIA hoppade 130 med två rivningar. Var lite tråkig faktiskt. Sedan gick hon 140 och gjorde det jättebra! Vi rev sista hindret....

LAGANA var snabbast av alla denna dag och hade vunnit både 130 och 140 om det inte varit för att det trillade en bom!!!!! Hon hoppade så bra! Men det är kul att vara snabbast! I 140 blev vi placerade som sjua så det var skoj. Synd bara på rivningarna annars hade vi ju vunnit!!!!

Jag är jättenöjd med alla hästar som har hoppat så bra i värmen.

Dagens bästa: När Björn kom med en påse innehållandes kylklampar med en fuktig handduk som jag kunde kyla mig med i värmen!!! Vilken kille han är! Tack, det kylde......

NORRKÖPING 23-25 MAJ

Vilken bra tävling det är på Åby i norrköping! Bra banor, bra organisation. Jättefina hinder med blommor och massa tittiga saker (jättebra för unghästarna) Banan är “omringad” av läktare och tält så det är mycket för dem att titta på! Banbyggare är Peter Lundström, en av de bästa helt klart! Det är kul att rida på Peters banor. Man måste rida med “huvudet på skaft”, klurigheterna finns både här och där på ett mycket bra sätt.

Mina hästar hoppade mycket bra men vi hade lite stolpe ut måste jag säga. Men så är det i denna sport, ibland ligger bommarna kvar, ibland inte...

REMINA SB var med och hoppade två 120 klasser. Första dagen rev vi första hindret, andra dagen sista hindret.....hon hoppade så bra annars. En riktigt fin liten häst! Var inte ett dugg spänd fast det fanns så mycket att titta på.

SAMBALOLEC hoppade 120 första dagen. Hade två rivningar i omhoppningen. Var lite spänd för allt runt omkring. Så vi köpte en “mössa” åt henne (passade riktigt bra i den måste jag säga) Då blev hon faktiskt lugnare i de andra klasserna så Samba får nog behålla mössan på nu! Hon hoppade sedan tre 130 klasser och hade ett pet i alla, jättefin annars.

LUTRICIA MC NEAL hade ett nedslag i första klassen en 130. Hon gick sedan 140 på lördagen. Var jättestark! Mellan hinder fyra och fem fick jag stanna henne för hon bara sög i bettet. Sedan hade hon tre nedslag men hoppade ok de sista tre hindrena. Så kan det bli ibland. Hon hoppade 130 på söndagen och var den “vanliga” Lutricia, var med mig och inte mot mig! Vi hade ett pet, snacka om stolpe ut...

LAGANA hoppade 130 första dagen, ett nedslag i omhoppningen...Gick 140 på lördagen, hoppade JÄTTEFINT!!! Men ett pet, stolpe ut...som tur var räckte det till pris i alla fall! Hade vi varit nolla hade vi blivit fyra! Lagana kvalade till stora rundans final! Den var på söndagen. Svår bana måste jag säga, den mest tekniska jag ridit med avstånd som man var tvungen att tänka till på. Stora vattengraven var med. Före den var ett räcke, sedan 23 meter till vattnet, sedan 26 meter böjd linje till oxer. Trekombination med trippelbarr, räcke, räcke sedan böjd linje 20,5 meter till oxer. Mycket att tänka på kan ni tro! Lagana hoppade superfint. Vi hade ett riktigt pet på ett räcke sedan rev vi sista hindret. Jag var jättenöjd med henne och mig själv i alla fall.

Hästarna var jätteduktiga och vi är många erfarenheter rikare!

FALUN 16-18 MAJ 

LAGANA debuterade 150 på söndagen!!! Hon hoppade jättebra! Det kändes inte för svårt eller högt, bara bra.

Alla svårigheter som kombinationerna och linjer gick bra. Rev hinder nr 5 en oxer och petade sedan nr sex ett räcke. Sista hindret var ett räcke som vi också petade ner, hade lika bra kunna legat kvar. Det var en lång bana eftersom det var Grand Prix, 11 hinder med 14 språng.

Jag är så stolt över henne och att ha tagit fram henne till 150 hoppning, en härlig känsla kan jag lova!!!

Hon var även placerad i 130 och gick bra i 140.

REMINA SB gick 110 och två 120. Hoppade mycket bra med ett pet i varje. Men fick pris i en 120 då det var få felfria.

LUTRICIA MC NEAL hade verkligen prickat formen till denna helg! Började med att komma tvåa i 120!!! Var sedan placerad i två 130 klasser och kom precis utanför i den sista 130. Tre pris på fyra klasser är jättebra!

SAMBALOLEC var placerad i 120 på fredagen, hade ett ner i omhoppningen men en bra tid så det blev pris i alla fall. Felfritt hade räckt till två!!! Kom sedan sexa i 130 klassen på söndagen efter en kanonrunda som var felfri!

Agriahoppet med stilbedömning kom vi trea i, så nu ligger vi bra till inför Globen! Tänk vad kul det vore att få rida där i höst....hoppas det!!!

WIRSBO 10/5

AMOORINA gjorde en kanonbra tävling och var felfri i både 90 cm och 1 meter. Hoppade super! Vilken fin häst! Så nu har hon kvalat till 4 års championatet på bara två tävlingar!

ACINDO SB var jätteduktig hon också. Hoppade felfritt i 90 cm. I 1 meter vände jag lite för tidig upp på tvåan så hon rev, mitt fel...Hoppade jättebra annars.

CAPO var med på sin första tävling någonsin och var jätteduktig! Jag trodde han skulle tycka det var läskigt med alla nya hinder och allt annat runt omkring, men det gick bra! Han var felfri i 90 cm!!! I 1 meter hade han en miss i kombinationen. Han tyckte det var läskigt när den stod längs med staketet där publiken satt. Så vi fick ta om den och fick ett nedslag. Allt annat gick bra. Han var så duktig!

GINA hade jag tänkt ta med men det får vänta då hon kändes lite trött i veckan som var, vi har ju inte så bråttom.

KUMLA 2-4/5

För AMOORINA och ACINDO SB var det första tävlingen i livet, spännande! Båda hästarna hoppade två 1 meter klasser.

AMOORINA var felfri i båda starterna!!! Hon var superduktig! Hoppade jättefint! Har jag sagt att hon är efter LOOPING!!!

ACINDO SB hoppade lika bra! Fast i första klassen hade hon ett stopp på ett “läskigt” hinder. På andra försöket hoppade hon utan problem. I andra klassen var hon också felfri!!! Vilka duktiga fyra åringar!

WIRKENESS hoppade felfritt i första 1 meter och hade ett pet i den andra.

Alla tre var jätteduktiga och skötte sig bra.

På söndagen gick det också jättebra. Först vann SAMBALOLEC 115 klassen! Jättekul! Banan passade henne med snäva svängar.

 

REMINA SB var sedan felfri i 110 avd B, även i 120 var hon felfri! Jag hade lämnat in pappret ill Falsterbo för första gången så nu har vi en nolla, två kvar! Banan hade trekombination och bank som hon hoppade utan problem.

SAMBALOLEC var sedan felfri i 125 klassen som var en tidshoppning. Vi kom 5:a! I den klassen var även LUTRICIA felfri och placerad.

Dagens sista klass var en 135 som jag red med LAGANA och LUTRICIA.

LAGANA var dubbelnolla och snabb, kom trea! Inte ens en hel sekund från seger, men nära var det!!!

LUTRICIA hade en rivning med en bakhov men hoppade jättebra så jag är väldigt nöjd då hon inte gått stort på länge.

Katrin o hundarna är publik

Nu är alla hästarna fint i gång inför Falun som är om ca två veckor. Det ska bli kul!

ESKILSTUNA 12/4

REMINA SB och LUTRICIA MC NEAL var med. REMINA SB gick 110 med fyra fel och gjorde sedan debut i 120 med ett nedslag som jag tar på mig. Hade lite dålig galopp in i kombinationen.

Kul att lilla REMINA SB nu har kommit så långt!

Lutricia gick bara 120 som var en tidshoppning. Var felfri och placerad, jättebra kändes det!

Ida

LINKÖPING 13/4

Vi åkte till Linköping för att jag ska rida kvaltävlingarna till Globen med Sambalolec. Har anmält mig till två zoner och kommer då även åka till de andra kvaltävlingarna. Kvalet går i 120 med två faser. Vi var dubbelnolla och kom nia i klassen. I klassen ingår Agria stilhoppning så man får stilpoäng i grundomgången. Vi fick 40 poäng och det räckte till seger!!!! Helt makalöst så roligt! Fick fin rosett, plakett segertäcke och en helårsprenumation på Hästmagasinet!

Samba gick sedan 130 klassen som var en tidshoppning. Hon hoppade så bra! Var felfri och placerad! Hennes första 130 placering i avd A!

LAGANA var också med. Hoppade 130. Hade ett nedslag, jag vände lite snabbt över en oxer. Tiden hade räckt till femteplats annars. Vi hoppade även 140 klassen och hon var så otroligt fin. Hoppar bara bättre och bättre! Kom på 4:de plats!

Gissa om vi var nöjda med dagen!

På vägen hem stannade Björn, Dick och jag på en krog och åt biffstek! Man måste ju fira när det går så bra!!!

HAMRE 19-20/4

LAGHOPPNING DIV 1. Red Lagana i laget båda dagarna och var felfri! Vi kom tvåa på lördagen och fyra på söndagen, trea totalt.

LUTRICIA MC NEAL hoppade två 120 och var felfri och placerad. Gick sin första 130 för i år. Rev tyvärr första hindret. Men jag svängde på resten av bana (man ska alltid hålla sin plan tycker jag)

Hon kändes jättefin! Jag är jättenöjd. Tiden hade räckt till 6:a.

SAMBALOLEC gick också två 120. Var placerad  i den första, kom 8:a, var felfri. I den andra gjorde jag en volt i omhoppningen för jag tappade lite fokus...händer alla ibland! Hon var fin. I 130 hoppade hon helt fantastiskt! Gjorde alla snäva svängar, jättekul! Hade ett pet, annars hade vi blivit 4:a!

LAGANA gick också den 130 klassen, var felfri och kom 3:a!

REMINA SB var med och hoppade 110 med 4 fel. Jag gjorde en volt för hon var inte riktigt med till ett hinder då Lutricia gick och gnäggade efter henne...

I 120 var hon sedan felfri!!!! Jättekul! 120 på söndagen hade vi ett pet. En bakbom på en oxer. Så nu har jag löst deltagarbevis till FALSTERBO för henne så får vi se om vi kommer dit!

CAMOMILL hoppade lite för bra om man kan säga så. Det gjorde hon även sista träningen. Det är en stor häst som behöver tid så när hon tar i så mycket som hon gör blir det för jobbigt för henne. Ska rida bara 1 meter och 110 några tävlingar så hon kommer igång igen.

 

SKÄSTA 6/4

 DIV 1 omg 2.

Hade med mig LAGANA, SAMBALOLEC, LUTRICIA MC NEAL

Red felfritt på alla tre hästarna i förklassen 120. Valde att rida LAGANA då hon är mest rutinerad och snabb om det behövs. Var felfri i laget. Vi kom sexa och tog oss till final om två veckor!

Roligt också för Linda på La Toya som red som junior i laget och var felfri! Mycket bra gjort!

SAMBALOLEC gick 120 efter laget. En mycket bra runda med ett pet.

  

FAGERSTA 24/3

 REMINA SB och CAMOMILL var med och hoppade 1 meter och 110.

REMINA SB var felfri på hinder i 1 meter men skyggade för läktaren så det blev en volt. Hoppade felfritt och bra i 110.

CAMOMILL var felfri i 1meter, sedan var det hennes tur att skygga för läktaren så jag fick göra en volt men hon var felfri på hinder i 110!

 STORT GRATTIS till LINDA och LA TOYA som var felfria i 1meter och kom 5:a. I 110 var de nolla igen och kom 2:a av 112 starter! Bra gjort!

  
 

Enköping 16/3 DIV 1

Red Lagana i laget och hade ett nedslag, hade ett pet i förklassen. SAMBALOLEC var felfri i förklassen och gick 120 efter laget där vi hade två nedslag då hon var lite spänd.

 

HEBY 2 /3

WIRKENES (även kallad Wiran) var jätteduktig!!! Hon hoppade felfritt i båda sina starter på 1 meter höjd!

 REMINA SB hoppade felfritt 1 meter. I 110 blev hon rädd för en infångare och kastade sig iväg åt andra hållet...så vi fick lite fel för det så klart....banan gick bra sedan i alla fall!

CAMOMILL var felfri i 1 meter och hade ett pet i 110. Den hästen kommer bli en riktigt bra tävlingshäst! 

SAMBALOLEC gick bara 120. Var snabb, men rev, annars hade vi kommit trea, sånt händer.
LAGANA hoppade bara 120 klassen och vann!!! Hon tyckte det var kul att få vara med på lite lättare tävling, och det tyckte jag också!!!

HAMRE 23-24/2

Tävlingarna började kl 7 båda dagarna! Jag red alla klasser så gissa om det var långa dagar!

Framridningen och framhoppningen var utomhus så alla hästar var busiga! Konstig vinter vi har i år!

Hästarna gick bra.
WIRKENESS var med på riktig tävling för första gången och hoppade 1 meter. Hon var jätteduktig! Hoppar otroligt bra!

REMINA SB hoppade 1 meter och 110 som var debut. Felfri i båda starterna. Hennes första tävling i år.

ZEUNERTS hoppade bra men vi kom inte riktigt överens eftersom jag provade ett nytt bett. Han blev nästan för lydig på det.

CAMOMILL hoppade bra i 1 meter(felfri) och hade ett pet i 110.

SAMBALOLEC var duktig som alltid. Var placerad topp 10 i första 120 med över 100 starter. Gick bra i de andra klasserna också.

LAGANA var felfri och placerad i 130 (där hade vi startnr 177...) I 140 klassen hade vi ett nedslag på trippelbarren, bakbommen som Lagana petade ned med en tå. Alla svårigheter gick galant! Känns bra att rida 140 redan i februari och det känns enkelt!

STRÖMSHOLM 10/2

LAGANA hoppade bara 130 klassen och hade 4 fel. Hon var laddad att få vara på tävling igen!

SAMBALOLEC gick kanonbra! Kom trea i 110 klassen och var felfri även  i 120 klassen  där det blev en 8:onde plats!

ZEUNETRS är nu sju år. Han gick avd A för första gången. Var dubbelnolla i 110 och placerad. I 120 provade jag på att svänga och rida fort, det gick bra tycker jag. Hade två pet. Lite orutin.

2007 

Strömsholm 8/12

Årets sista tävling!

CAMOMILL hoppade felfritt i 1 meter.

ZEUNERTS var felfri i 110 och hade 4 fel 120, bra rundor!

SAMBALOLEC gick avd A och hade 4 fel i omhoppningen i 110. Var sedan felfri i 120 tidshoppning och kom 9:a av 96 starter!!!

GRATTIS till Linda och La Toya som kom 2:a i 1 meter!

HEBY 25/11

Det var riktigt kul att tävla i Heby. Deras tävling var jättefin. Ridhuset och alla hinder var julpyntade!

Hur gick det?

ZEUNERTS felfri i 110 och 120, hoppade jättebra!

SAMBALOLEC felfri i 120, sedan bästa unghäst i 130 med 4 fel!

LUTRICIA MC NEAL gick avd A i båda klasserna. Var felfri i båda och kom 6:a i 120, 8:a i 130 = pris i båda!

LAGANA var felfri även hon och kom 4:a i 120 och 2:a i 130!!! Tyckte det var skoj att hoppa lite lättare klasser!

HAMRE 9-11/11

Började helgen med CAMOMILL som hoppade felfritt i 1 meter!

CINCINATTI J och ZEUNERTS hoppade båda 115 och 120 med bra resultat.

LUTRICIA MC NEAL fick gå lite lägre klasser denna helg och då i avd A. Var dubbelnolla i 115 och kom 4:a!!! Hade sedan ett nedslag i 120 som berodde på mig...

SAMBALOLEC hoppade också 115 och 120 i avd A. Var felfri och placerad i båda, kanonbra!!! Gick sedan sin andra 130 någonsin, första inomhus, hade två nedslag mitt i banan men hoppade annars jättebra!

LAGANA var laddad efter att inte tävlat sedan Lidköping! Hon hoppade helt fantastiskt hela helgen! Var felfri och kom 8:a i 130 av ca 160 starter!

Kom sedan 5:a i 140 och var dubbelnolla och kom 8:a i 135!!! Jag tycker både 135 och 140 banorna var svåra så jag är kanon nöjd!!! 

Det var mycket starter hela helgen. Tävlingen började kl 7 på lördagen! Jag är jättenöjd med alla hästar, och vara placerad topp 10 flera gånger när det är upp mot 150 starter i klasserna.

Nu åker vi till Heby om två veckor, hoppas det inte är allt för kallt....!

BJÖRKVIK 4 NOVEMBER 
 

Sambalolec och Zeunerts hoppade 110 och 120. Det gick jättebra för SAMBA som var felfri i båda klasserna! “Rune” hade nåt nedslag men hoppade helt suveränt bra, han blir bara bättre och bättre. Båda hästarna hade tävlingsfritt i oktober så de var riktigt tävlingssugna!

LIDKÖPING 12-14 Oktober

LAGANA och LUTRICIA MC NEAL var med och tävlade denna helg. Jättebra tävling, hit åker vi nästa år igen!

Lutricia hoppade tre 130 klasser och var felfri i två!

Lagana var felfri och placerad som 7:a av 140 starter i 130! I 140 klassen hoppade hon kanonbra, jag red lite sämre i omhoppningen så vi rev. Hon fick sedan debutera 145, svår klass! Hoppade helt fantastiskt, hade ett ynkligt pet på ett räcke. Hon var så duktig!!! Jättekul att ha utbildat en svårklasshäst till!!! 

BREEDERS, FLYINGE

Lutricia Mc Neal kvalade till Breeders under året då hon hoppat många felfria 130 klasser och varit jättebra. Tyvärr var det inte vår topphelg på Flyinge. Första kvalet hade vi 16 fel. Det låter mycket, vilket det är. Men det var ingen katastrofrunda, bara det att hon var i fyra hinder och tyvärr trillade bommarna. Jag tror att hon blev spänd  då hon kom in på banan. Det är en känslig dam, någon annan förklaring har jag inte.

Andra kvalet hoppade hon jättemycket bättre. Banan var svår. Vi hade två pet, men det kändes som en felfri runda! Skönt att avsluta bra ialla fall!

STRÖMSHOLM 4-7/10

REMINA SB hoppade först en uppvärmnings klass på torsdagen och var felfri!

På fredagen var första omgången i 4-årschampionatet. Remina hoppade felfritt. Hon fick bra omdömen från domarna:

Positiv häst med bra ridbarhet, mycket bra frambensteknik.

Hon blev artonde häst av 70 st och gick vidare bland de 50% bästa och fick hoppa på lördagen!
 

Hinderhöjden var 105 cm i omgång 2 men det är inget problem för Remina. Jag tycker hon hoppar bättre när det blir större. Det var en svår bana med mycket tittiga hinder. Ett ynkligt pet hade vi på ett räcke, en baktå var i.

Hon fick samma fina omdöme på lördagen som fredagen.

Nu ska Remina få ta det lite lugnare framöver för att sedan få en ordentlig vintervila efter denna kanonsäsong!

Hon har gjort 26 starter och varit FELFRI i 20 av dem under året!!!

ENKÖPING 28-30/9

På fredagen hoppade REMINA SB 1 meter. Hon var felfri och hoppade jättebra! Nu är det bara att ladda för semifinalen i 4års championatet på Strömsholm.

Lördagen var det 110 och 120 klass för unghästarna. ZEUNERTS hoppade felfritt i 110 och var lite okoncentrerad i 120 så han rev, CINCINATTI J hoppade bra i båda men med två pet. SAMBALOLEC hade ett pet i 110 men var felfri i 120 en riktig kanonrunda! LUTRICIA MC NEAL hoppade 120 klassen. Hon var inte riktigt igång på ettan så den revs, resten var bra. Det var ju första inomhustävlingen för unghästarna så jag tycker att de skötte sig bra.

På söndagen hoppade LUTRICIA MC NEAL, SAMBALOLEC och ZEUNERTS felfritt i 120, CINCINATTI J hade ett pet på sista hindret, jätteduktiga!

Tyvärr står det utesluten i resultatlistan på LUTRICIA i 120 men det beror på att jag glömde hoppa hinder nr 7...får skylla på tidig morgon och att man fyllt 30.....!!!

LAGANA hoppade felfritt och snabbt i 130, blev 7a av ca 130 starter! I 140 hade vi ett pet i omhoppningen men det räckte till 10 placering, jättekul!!! Det var en riktig kanonrunda i 140 klassen, en av de bästa vi gjort! Kul med pris i båda klasserna!

HUDIKSVALL 14-16/9

Årets sista utomhustävling....

Första gången jag var uppe i Hudik och tävlade. Det var en trevlig plats. Vädret var lite trist, det vräkte ner regn hela natten mellan fredag och lördag, så banan var full med vatten men höll bra. Som tur var kunde man hoppa fram i ridhuset.

LAGANA hoppade mycket bra denna helg igen, men tyvärr lite stolpe ut. Hade ett nedslag i omhoppningen i 130. Precis utanför placering. Rev sedan första hindret i både 135 och 140...hoppade sedan helt kanon, men vad hjälpte det! Jag kan ändå inte vara missnöjd med en sådan jämn häst som alltid gör sitt bästa.

SAMBALOLEC (fick gå avd A denna helg) hoppade jättebra och var dubbelnolla och placerad i 120 på fredagen. På lördagen fick hon hoppa 125 och hade två pet på en ok runda. Banan var som sagt full med vatten, kan ju ha stört koncentrationen lite? På söndagen gick hon 120, var snabb, felfri och kom på fjärde plats!

ANDRIS IRNA är en ny häst som jag ska tävla. Henne hade jag även med på Rocklunda (glömde skriva om henne då, var placerad i 120) Vi hade ett nedslag i 120 på fredagen, ett i omhoppningen i 125. Sedan var vi nolla på söndagen och kom femma. Så jag var både fyra och femma i den klassen!

LUTRICIA MC NEAL gjorde en kanon helg. Gick fyra klasser. Felfri i 120, 130, 130. Sista 130 hade vi ett nedslag men ingen var felfri så hon var bäst och vann meetingpriset som bästa unghäst!!!! Hur kul som helst!!!

GRATTIS även till Linda Nilsson och LaToya som var med på sitt första nationella meeting. De var placerade i två av fyra klasser, jättebra!!!

ROCKLUNDA, VÄSTERÅS 8-9/9

På lördagen hoppade jag REMINA SB i två 1 meter klasser. Hon hoppade felfritt i båda och gjorde det jättebra. Häftig liten häst!

Jag rider en ny häst som heter CINCINATTI J.

Han är efter Caretano Z - Caletto I, uppfödare/ägare Jovial AB. Han är stor och behöver tid på sig att få koll på sin kropp men blir nog bra när han är klar. Honom hoppade jag i 110 och 120 och han gjorde det bra.

ZEUNERTS hoppade 1 meter felfritt, hade sedan ett nedslag i 110, 120. 120 rundan var riktigt bra!!!
 

SAMBALOLEC hoppade 110 på lördagen och hade ett pet. På söndagen hoppade hon felfritt i 120 och debuterade sedan 130 FELFRITT!!! Jätte-jättebra!!!

LAGANA vann 130 klassen som var en tidshoppning!!! Härliga häst! Var sedan lite taggad i 140 klassen så vi rev hinder nr två och bakbommen på fyran. Sedan hoppade hon resten super, även stora vattengraven.

 LUTRICIA MC NEAL hoppade 130 med en skitrivning, var MYCKET taggad! Hon älskar verkligen att hoppa. Sedan blev det debut i 140 med ett nedslag, på enklaste hindret. Resten var kanonbra!!!

På Vlt.se under sporten kan man läsa om oss också!

KÖPING 25-26/8

 Äntligen en helg med solsken! Det kom bara en kort liten skur på prisutdelningen i 140, med för mig var det lyckoregn!

Lagana hoppar till seger i Köping

LAGANA var med och hoppade två klasser, 135 på lördagen och 140 på söndagen. I 135 ingick distriktsmästerskapet för seniorer.

Vi var fyra felfria ekipage i grundomgången som fick hoppa om och då hade de höjt hindrena också. Jag startade sist i omhoppningen. Den första ryttaren rev två hinder. Nästa hoppade felfritt på en bra tid. Den före mig rev sista hindret. Så då var det bara att gå in och rida felfritt för att bli två men jag ville vinna så jag red fort, dessutom felfritt!!! Vann med nästan fyra sekunder över tvåan!!!!

Så Lagana och jag vann dels klassen och GULD i DM!!!
 

På söndagen var jag tvungen att placera mig bra i 140 med Lagana för att ta hem meetingpriset. Vi var felfria i grundomgång och omhoppning och kom tvåa!!!! Vann gjorde min kompis Michelle Lennings på Cyratez! Grattis!

Lagana och jag blev meetingets bästa ekipage! Vi fick segertäcke, vandringspokal, glas-skulptur och rosetter!

Lutricia Mc Neal hoppade felfritt i 120 klassen och båda 130 klasserna!!!

Remina SB hoppade felfritt i 1 meter.

Sambalolec var felfri i 110 och hade en rivning i 120.

Sedan hade jag med en ny häst som heter Zeunertz. Sex år efter Robin Z. Han gick 1 meter och  110 första dagen, debuterade 120 på söndagen med ett nedslag. Hoppar jättebra. Han är till salu så det kommer mer info om honom.

TIERP 16-19/8

Det var länge sedan jag var i Tierp och tävlade, men jag kommer åka dit igen nästa år, jättebra tävling!

Mycket klasser och bra banor. Tyvärr regnade det torsdag och fredag, men lördag söndag var det sol!

REMINA SB var med och hoppade tre 1 meter klasser. Hon var lite spänd första dagen, kanske för att det var mycket vatten på banan och mycket att titta på? Hon rev sista hindret i båda klasserna på torsdagen. På fredagen var hon avspänd och hoppade felfritt!

LUTRICA MC NEAL kvalade till finalen för sexåriga hästar efter bra resultat i kvalen. I finalen hade vi tyvärr en rivning, annars hoppade hon jättefint.

SAMBALOLEC hoppade strålande hela helgen. Felfri och kom fyra i 110 klassen. Hade sedan åtta fel i 120 på torsdagen , men det var en bra runda. Hon hoppade sedan felfritt och var placerad i 120 på fredagen och lördagen!

LAGANA gick större klasser denna helg. Började med felfri runda med placering i 130. Efter det gick hon 140 a:o och var felfri, hoppade helt fantastiskt! Vi kom sjua!

Hoppade 135 på lördagen och var felfri, kom på sjätte plats!!!

Kvalade till lilla rundans final som gick i 140. Hon gjorde en bra runda men var nog lite trött så det blev nedslag. Lagana hoppade verkligen superbra denna helg så jag kan inte vara missnöjd att vi rev i finalen. 

HAMMARÖ 1-5 AUGUSTI
 

Det blev många tävlingsdagar i Hammarö, men det var jättekul! Lite stressigt ibland då jag hade LAGANA och LUTRICIA MC NEAL som tävlade på elitbanan samt REMINA SB och SAMBALOLEC som gick på regionala banan. Så det gällde att hålla reda på sina starter så de ej krockade. Det var många deltagare med så tävlingarna började kl 7 på torsdag-fredag, jäsp!

Remina SB gick jättebra och var felfri i alla sina starter! Hon hoppade riktigt bra. Hade de inte gjort om reglerna från förra året då man hade med sina fel in i finalen och där de som slutade på lika resultat delades genom stilbedömning av ekipaget så hade vi blivit etta eller tvåa! Det var bara Remina SB och en fyraåring till som var felfria i alla starter!!!

Lagana hade stolpe ut i alla klasser men hoppade riktigt bra, det var ganska svåra banor och framförallt långa.

Lutricia Mc Neal hoppade halvbra i kvalen till sexårsfinalen. Jag tror inte hon gillade underlaget riktigt, det var mjukt och “sög” fast hästarna lite tyckte jag. Men till söndagens final var det torrare så då kändes det bättre.

Finalen gick i 135, så det var hennes andra start på den höjden och hon hoppade felfritt!!!

I omhoppningen hade vi två nedslag men det var högt och hon har aldrig gått omhoppning så det var en mycket bra erfarenhet!

Sambalolec hoppade strålande hela helgen och vann en klass!!! Med ca 4,5 sekunders marginal till tvåan!!! Hon gick sin andra 125 klass någonsin på söndagen och det var en svår bana, mycket parallella oxrar. Hon rev sista hindret, bakbommen på en oxer annars kanonbra!

Nu laddar vi för Tierp!

AVESTA 26-29/7
 

REMINA SB var med på sitt första “meeting” tors - fre. Hon var jätteduktig! Hoppade fyra klasser och var felfri i alla fyra!!! Så nu har hon kvalat till semifinal i fyraårs championatet.

KORALL hade lite stolpe ut i klasserna, hade sista bommen legat kvar i 110 klassen hade hon vunnit!

SAMBALOLEC, LAGANA och LUTRICIA MC NEAL tävlade bara på söndagen.

Samba hoppade avd A i både 110 och 120. Hon var felfri och kom på femte plats i 110. Där var jag även tvåa på min kompis häst ALVA. Samba hoppade strålande i 120, hade en rivning i omhoppningen vilket jag tar på mig. Kom lite långsamt i sväng på en oxer så bakbommen åkte ned.

Lutricia hoppade felfritt i både 120 och 130! I 130 fick hon ett fint täcke som pris! 

Lagana var superfin i både 120 och 130. Kom tvåa i 120! I 130 var det ackumulator hoppning med joker som sista hinder. Vi svängde snävt och var riktigt snabba, tyvärr petade vi jokern annars hade vi vunnit för vi hade bästa tiden!!! Men hon var helt kanon så jag var väldigt nöjd!

SUNNE 28 JUNI - 1 JULI

Det var så roligt att komma till SUNNE och tävla. Alla pratar om Sunne att det är en sådan fin tävling. Jag har aldrig varit där då det har krockat med andra tävlingar (Falsterbo de två senaste åren) Men vilken fin tävling det var. Stor gräsbana och fina hinder och bra organisation.

Sedan var det mycket bra ryttare där, stora startfält. Så jag trodde aldrig att jag skulle knipa tre placeringar med LAGANA upp till 140, men det var full koncentration och “bare å rid“!

Lagana

LAGANA som sagt hoppade kanonbra i tre  rundor av fyra. Först var hon felfri och placerad i 130 klass. Efter det var det start i 140, med två nedslag. Lagana var lite sur för att det var sent på kvällen och hon ville gå till stallet. När hon märkte att jag blev sur efter nedslag på hinder två och tre så hoppade hon resten av banan superbra! Hästar kan vara roliga...

På lördagen hoppade hon felfritt och snabbt i 135, placerad!!! Söndagen bjöd på solsken och 140 klass där vi hoppade felfritt och snabbt igen och blev placerade!!! Skitkul!!!

LUTRICIA MC NEAL hoppade bra denna helg. Felfri i 120 på fredagen och hade ett pet i 130 klassen. På lördagen debuterade hon 135 med ett nedslag. Hoppade bra, det var en lång bana. Söndagen hoppade hon strålande i 130 klassen, en av de bästa rundor vi gjort, jättekul!!!

Lutricia

SAMBALOLEC var med på sitt första meeting i karriären. Hon tyckte det var jättekul! Hoppade felfritt i både 110 och 120 klasserna på torsdagen! Sedan gick hon felfritt på fredagen i 120! Gjorde debut i 125 klass på lördagen med ett pet, jätteduktig!!! Vilken häst, hon har utvecklats så bra Samba till min och ägaren Dicks glädje!

Nu har de tävlingsfritt i tre veckor så då ska jag bara njuta av denna härliga helg!!!

Samba
TÄVLINGSRESULTAT   FALUN SM 14-17 JUNI

Jag är nöjd med helgen i Falun! Det var ganska svårt eftersom det var elittävling och SM. Banorna byggdes av Leif Hall.

Först gick Lagana 130 klassen på torsdagen. Hade en rivning i omhoppningen men bra tid, snabbaste fyrafelaren så vi blev placerade. Lagana var jättefin. När vi sedan skulle hoppa 135 var det dåligt väder med hagelstorm så jag tror inte Lagana riktigt trivdes. Hoppade flackt och rev tre hinder. Lutricia gick 130 och hade två rivningar. Tittade lite på reklamskyltarna mot hinder nr ett så hon petade det. 

På fredagen gick Lutricia 130 felfritt - var superfin!!! Lagana debuterade 140 med en rivning, som jag tar på mig som pilotfel! Lagana hoppade strålande bra! Så jättekul med 140 debut, och det kändes bra!

Lagana hoppade sedan 135 på lördagen med 4 fel, riktigt pet, annars var det en kanonrunda. Lutricia hade åtta fel i 130, rev A och B i kombinationen som var trippelbarr till räcke. Ganska svårt och hon hajade till lite för att hon har lite orutin därför rev hon. Annars var hon riktigt fin.

Summan av helgen är jag jättenöjd för hästarna hoppade fint i svåra klasser med lite stolpe ut, händer ibland!

STRÖMSHOLM 10 JUNI 

KORALL TAU, LAGANA, LUTRICIA MC NEAL och SAMBALOLEC var med och hoppade denna varma dag bakom Strömsholms slott. Det är alltid lika roligt att tävla på den banan. Korall hoppade 110 klassen med två pet, men hon kändes fin så jag var nöjd med henne.

Samba hoppade felfritt i både 110 och 120 igen , tredje tävlingen på raken!!! Hon blir bara bättre och bättre! Så roligt!

Lagana gick bara 130 som var en tidshoppning bed a:o. Vi var felfria och snabba så vi blev 4:a av ca 70 starter. Vilken häst! Hon bara älskar att tävla!

Lutricia hoppade också bara 130 och var jättefin. Petade sista hindret, sånt som händer, men jättefin som sagt!

Nu laddar vi för Falun som är 14-17 juni, det ska bli så kul! Hoppas formen håller i sig på hästarna och mig...

MÄRSTA   26 - 27/5

 Det blev en riktig kanonhelg i Märsta! För det första var det kanonväder och så var alla mina hästägare på plats för att titta på sina fina hästar. Jag tycker det är så kul när vi träffas runt hästarna. Dessutom hoppade alla strålande!
REMINA SB och KORALL TAU hoppade på lördagen. Remina gick två1 meter klasser med ett pet i båda, hon var så duktig. Hon har börjat tävlingskarriären jättebra. Tror det blir en bra häst, hon är otroligt hinderklok.

KORALL TAU hoppade dubbelnolla i 1 meter och i 110 och var placerad i båda klasserna, superroligt! Hon kändes jättefin och blir bättre för varje tävling!
Hennes ägare Görel hade med sig tårta som hon bjöd på! Det var gott! 

På söndagen hade jag ned mig de andra tre hästarna.
SAMBALOLEC hoppade felfritt i 110 och 120 klasserna!
Hennes 120 runda var helt perfekt, som hon inte gjort annat i sitt liv. Kändes så fin!

LAGANA var med igen efter sin sträckning som nu är bra- skönt! Jag tycker det är så kul att ha med Lagana för hon är så underbar! Hoppade felfritt i 120 tidshoppning och kom 7:a. Gick sedan dubbelnolla i 130 och kom 5:a, helt kanon!

 

LUTRICIA MC NEAL hoppade även hon helt superbra och var nolla i både 120 och 130- så nu har hon kvalat till Breeders i höst!

 

En helg med 10 starter och 8 felfria rundor med pris i alla åtta. Två rundor med ett pet i vardera. Vilken underbar helg och vad roligt vi hade!

 

FAGERSTA 19 MAJ

När vi närmade oss Fagersta så regnade det mer och mer....de måste ha fått mycket regn under natten för det var väldigt blött på tävlingsplatsen. Framhoppning och tävlingsbanan var fulla med vatten...riktigt plask! Vi trodde nog att Remina och Midnight skulle tycka det var läskigt att hoppa i plasket men så fel vi hade! Som tur var så slutade det regna när jag skulle hoppa och

båda två hoppade jättebra och felfritt i klasserna 90 cm och 1 meter!!! Det är så kul med två så duktiga fyraåringar!

Måste säga att de har fina hinder i Fagersta, tittigt och färg glatt. Det vill man ha så hästarna får lära sig att hoppa sådana banor från början.

VÄSTERÅS 11-13 MAJ

På fredagen tävlade REMINA SB, MIDNIGHT RAMBLER, KORALL TAU och SAMBALOLEC.

REMINA SB och MIDNIGHT hoppade två 1 meter klasser. Remina var jätteduktig och hoppade felfritt i båda starterna. Hon var så cool och hoppade som hon aldrig hade gjort annat! Midnight var lika duktig, rev tyvärr sista hindret i första klassen, men en mycket bra runda. I andra klassen var han felfri på hinder. Jag gjorde en volt i en sväng för vi gled ut lite och så var det djup sand, då ville jag inte “fläska på” över hindret bara för att komma över. Han hoppade lika coolt och avspänt som Remina. Kul med ett sådant bra resultat för dem på först utomhustävlingen!

Korall Tau hoppade dubbelnolla och placerade sig i 1 meter, i 110 hade hon två pet, var lite trött. Hon hoppade sedan 110 klassen på söndagen, var dubbelnolla och placerad-jättekul!

Sambalolec fick gå avd A i 110, första gången mot de äldre! Vi var felfria och snabba-kom på en fjärde plats! Hon hoppade sedan 120 på lördagen-felfritt! På söndagen hade hon ett pet i 120, hoppade för övrigt jättebra! Det blir nog en bra häst i framtiden!

Lutricia mc Neal hoppade 120 på lördagen i avd A, första gången mot de äldre! Var dubbelnolla och placerad. Gick sedan 130 med ett pet, hoppade otroligt bra!

På söndagen gick Lutricia Mini-derbyt. Det är en lång bana med  inslag av naturhinder. Totalt 22 språng på 130 höjd. Hon var helt suverän och hoppade felfritt!!!! Det var så roligt! Dessutom fick vi pris!

Lutricia Felfri i Derbyt

Lutricia in action

Samba hoppar över vatten

Samba och Dick

NYKÖPING DIV 1 LAGHOPPNING

Det gick riktigt bra för oss i helgen som var när vi red final i div 1.

På lördagen gick det i 120 klass precis som de första omgångarna. Vi slutade på noll fel och gick till omhoppning mot sex lag, nu var det felfritt och snabbt som gällde! Vi kom trea, mindre än 1 sekund från att vinna, gissa om det var spännande!!!

På söndagen var det 130 för oss seniorer och 120 för junioren. Vi gick till omhoppning mot Västerås ryttarsällskap. De var snabbare än oss och vann, men vi var mycket lyckliga tvåor!!!!
Totalt slutade vi trea efter två omgångar och vi som hade som mål att bli bland de tre bästa!!! 
I laget båda dagarna red EMELIE RYD, KARIN HENRICSSON, THERESE NYMAN och MICHELLE LENNINGS.

Vi har haft så otroligt kul när vi ridit laghoppningarna. Även IDA WICKSTRÖM, ALEXANDRA HÖGLUND och ANNA-KARIN HÖGBERG har ingått i lagets satsning och hejat och stöttat oss som ridit vilket betyder massor! Sedan har vi en mycket bra lagledare i PETRA NORDVALL.

TACK TILL VÅRA SPONSORER!

Michelle väntar på omhoppning

Lagledare Petra

Hejarklack

AK,Kakan,Ida,Tette; petra laddar inför hoppningen

Michelle och Cyratez sätter den avgörande nollan

Prisutdelning

Full fart på ärevarvet

Lyckliga laget

Duktiga Lutricia

 

 

STRÖMSHOLM 14 APRIL

LAGANA och LUTRICIA MC NEAL tävlade idag.

Lagana började med att hoppa dubbelnolla i 120, snabb som vanligt och det blev en tredje plats av över hundra starter!!! I 130 var hon lite okoncentrerad och hade 8 fel.

Lutricia hoppade kanonbra hela dagen! Först en stensäker nolla i 120. Efter det gick hon sin första 130 i år. Hon har gått en tidigare i höstas så det kändes lite som debut igen. Hon hoppade fantastiskt och felfritt igen!!! Vilken häst!

 

VALLENTUNA 15 APRIL

Idag var det REMINA SB och MIDNIGHT RAMBLER som skulle göra tävlingsdebut, spännande! Småttingarna har blivit stora nu! De skötte sig fint. Remina var felfri i 90, Midnight petade de två sista men var duktig. I 1 meter såg Remina spöken och tyckte det var läskigt. Hon petade 3 hinder men kom runt, det är huvudsaken tycker jag när det är första tävlingen. Det är ju så mycket runt omkring för dem att titta på osv. Midnight Rambler hoppade jättebra, helt cool och oberörd av allt runt omkring. Han hade ett löjligt pet på en annars jättebra runda. Han fick pris illa fall i 1 meter! Så båda två hade varsin rosett med sig hem på sin första tävling!

SAMBALOLEC var också med. Hon hoppade 1 meter felfritt och hade 4 fel i 110. Nästa tävling på Rocklunda ska hon hoppa 120, det är dax för det!

Jag tävlade även Lindas häst La Toya i 1 meter med ett pet i omhoppningen och 4 fel i 110.

SÖDERTÄLJE DIV 1  18 MARS

Äntligen så var det dax för laghoppningens första omgång! Vi har ju så kul i vårat lag och sammanhållningen är bra. Vi har tränat ihop och gjort andra roliga saker.

 Jag hade med mig LAGANA och LUTRICIA MC NEAL, båda hoppade förklassens 120 höjd. Lagana säker felfri, kändes jättefin. Lutricia var jättefin men hade ett pet. Lutricia hoppade sedan 120 klassen som var efter laghoppningen. Hon petade första hindret som stod med lite konstig anridning, typisk unghästrivning. För övrigt var hon jättefin!

I laget red jag LAGANA, hon har mer rutin än Lutricia och kan även gå snabbt om det skulle behövas.

 I laget red IDA WIKSTRÖM som junior på 110 höjden. Ida var jätteduktig och hade en rivning på en annars jättefin runda. Emelie Ryd red som nr 2 och nu var höjden 120. Emelie red även hon med fyra fel, löjligt pet på en superbra runda för övrigt.

Jag red som tredje ryttare och för mig gällde nu “bara” att rida felfritt och helst snabbt för att få en bra lagtid. Det fixade vi!!!! Lagana var näst snabbast i hela klassen!

Michelle hade samma “uppdrag-att rida felfritt” vilket hon grejade!!! Stort jubel! Vi slutade på fyra fel totalt.

Eftersom det bara var två lag med noll fel efter grundomgången gjorde de upp i en omhoppning. Det räknades ut att vårat lag hade snabbaste lagtiden och det blev tredje plats!!!!

Jättekul med pris och prisutdelning!!!!

 Anna-Karin Högberg, hästen Luna, Ida Wikström, Michelle Lennings, Alexandra Höglund, Emelie Ryd, hästen Lagana, Therese Nyman

 Saknas på bilden gör Karin Henricsson

ENKÖPING 11 MARS

Sambalolec och Lutricia Mc Neal hoppade 110 klassen. Jag trodde att Samba skulle bli väldigt spänd för det blir många hästar när de kommer in i Enköpings ridhus. De har mycket titthinder som är väldigt fina, men det kan ju hästarna tycka är läskigt!

Fast Samba brydde sig inte och hoppade avslappnat och bra. Hon kändes jättefin, riktigt glad var hon och tyckte det var skoj. Hon rev tyvärr en bakbom på en oxer med bakbenen, men det händer så lätt. Jag var så nöjd med henne!

Lutricia däremot blev spänd och rev ett hinder. I 120 klassen var hon som vanligt, avslappnad och hoppade superfint. En rivning i protokollet endå. Det var på en oxer som var väldigt parallell, så jag tror inte hon han se bakbommen innan hovarna var där.

Lagana hoppade så otroligt bra i både 120 och 130 klassen. I 120 var vi dubbelnolla och kom på åttonde plats av 110 starter! I 130 hade vi ett pet, jag hörde inte ens att vi rev en bom så lite var det! Men tiden var bra så vi blev placerade endå, trettonde av 65 starter. Det var en tidshoppning bedömning a:o och jag svängde på de flesta ställen som gick och Lagana var verkligen med på noterna!
Jag satt verkligen och njöt i sadeln hela varvet runt!!!

På de sista nio starterna som Lagana gjort nu i 120 och 130 klasser är hon placerad i åtta av dem! Jättebra facit tycker jag!

HEBY 4 MARS

SAMBALOLEC hoppade jättefint i 1 meter och var felfri. I 110 hade vi ett löjligt pet på ett enkelt rättuppstående. Alla svåra titthinder var inga problem. Nästa tävling för Samba blir i Enköping den 11 mars. Där kan det vara ganska svårt och tittigt, så det blir intressant. Hon behöver ut och se sådana banor.

LUTRICIA MC NEAL hoppade 110 och 120. Båda starterna var felfria. Hon kändes jättefin i 120 klassen.

Hon ska också starta i Enköping. LAGANA åker också med dit.

HAMRE 19/2

LUTRICIA hoppade 120 klassen och var felfri! Unghästpris!

LAGANA hoppade 120 klassen felfritt och snabbt. Vi kom 8 av ca 86 starter. I 130 klassen var det bedömning A:0, så det gällde att rida fort och svänga! Det gick kanonbra! Felfri och snabb igen som räckte till 15 plats av 106 starter! Jag är JÄTTENÖJD och stolt över hästarna.

Det var nationell tävling så det var ganska svår bana i 130 klassen. Det var mycket rivningar osv. Peter Lundström bygger alltid bra!

KUMLA 11/2

CASINO hoppade jättebra på sin första tävling i år. Han fick hoppa lite lågt och lätt första starterna..

Började med en felfri runda i 1 meter. Sedan hade han ett pet i omhoppningen i 110 klassen. Jättekul att han gick så bra.

SAMBALOLEC hade en kanondag och hoppade felfritt i både 1 meter och 110 klassen! Hon var glad, pigg och avslappnad på samma gång!

Hennes ägare Dick Lehmbeck var så glad och stolt!

Dick och Casino i morgonljus
Casino
Sambalolec
Sambalolec

 

STRÖMSHOLM 3/2

LAGANA och LUTRICIA MC NEAL var med på Strömsholm och tävlade.
Båda hästarna gick jättebra!

Lutricia hoppade felfritt i 110, i 120 hade vi två rivningar.
Båda var bakbensfel på två oxrar.
Jag tror att hon spände sig lite för att underlaget inte var det bästa,
det släppte lite på vissa ställen.

Lagana hoppade felfritt och snabbt i 120 klassen som var en A:O.
Vi kom på femtonde plats av ca 200 starter.
 I 130 klassen var vi felfria i både grundomg och omhoppning.
Jag ville inte svänga för snävt eftersom det var årets första 130,
men tiden blev bra och räckte till tolfte plats av ca 80 starter. Helt ok!

Tre placeringar på fyra starter är bra!

På bilden stoltserar Molly med rosetterna!

HEBY 2007-01-28

Det började bra det nya året! Hästarna som var med hoppade jättebra.

 Lagana var lite väl taggad och hade rivningar i sin start, men hon älskar ju att komma ut på tävling! På träning har hon gått kanonbra och “hoppar som en miljon” enligt Micke!

 Lutricia mc Neal och Spitfires Airlines hoppade felfritt i båda sina starter,
de var jättefina!

 Sambalolec var med för första gången på länge. Hon är helt bra nu efter sin skada och hoppade jättefint!

2006

2006-11-07
 

Jag var och tävlade i Mörtbol den 4/11. Det var Björkviks ryttarförening som hade tävlingar där på den fina anläggningen.

Casino, Lagana, La-Toya och Lutricia Mc Neal var med.

 För Casino var det första inomhustävlingen sedan i april så han var ganska spänd och hade nedslag i både 110 och 120 klassen. Det är en känslig herre...

La-Toya hoppade jättefint och var dubbelnolla i 110 så vi kom på andra plats, jättekul! Hon har en bra vägvinnande galopp som gör att vi tar oss fort fram utan att behöva gasa så mycket.

I 120 hoppade hon också jättebra, hade visserligen två nedslag men det var mer orutins rivningar. Det är en häst som utvecklas hela tiden och kommer kunna hoppa höga hinder!

Lutricia Mc Neal hoppade felfritt i 110 och hade ett pet i 120, jättefina rundor. Det var hennes sista tävling för i år, nu ska hon vila efter en mycket bra säsong. Hon har verkligen gjort allt rätt!

 Lagana gick avd A i 120 0ch 130 klasserna. Var felfri och snabb i 120 så vi kom på fjärde plats!

130 klassen var en bedömning a:1a, dvs de felfria hoppade omhoppning efteråt. Lagana och jag var nolla  så vi fick hoppa om!!! Det var elva felfria till omhoppning, men bara nio priser att rida om så det gällde att hålla ihop hela vägen i mål.

I omhoppningen låg hindrena upp mot 140, spännande! Det började med en mur böjt spår 4 galoppsprång till en oxer, sedan diagonalen en kombination därefter böjt spår 4 galoppsprång till en trippelbarr. Näst sista ett räcke och sedan kunde man välja att rida en kort sväng innanför till sista hindret en oxer, och det gjorde vi. Lagana var så superduktig och var felfri igen!!! Vi red in på tredje plats efter Lotta Schultz som både vann och var tvåa! Inte illa att bli slagen av en landslagsryttare.

2006-11-01

Forts. på Flyingerapporten

På lördagen fick hästarna ta det lite lugnt. Vi var ute och skrittade i de fina omgivningarna runt Flyinge.

Skönt för hästarna att koppla av och samla kraft inför söndagens finaler!

 Femåringarnas final började kl 12 och då var det dags för Lutricia! Banan var trevlig och lite halv svår. Det gick hur bra som helst, FELFRITT i Finalen!!! Jättekul! Hon var hur duktig som helst.

Lutricia gjorde verkligen en jättebra tävling, placerade sig resultatmässigt som trettonde bästa!

Laganas finalbana var svår. Det var även debut på 135 höjd för henne, spännande. De fyra första hindrena gick galant, nr 4 var trekombination som hon bara flöt igenom utan problem. Sedan blev det ett pet på hinder nr fem, frambommen på oxern. Hinder 6 och 7 gick bra, sedan kom en rivning på nr 8. Hinder nr 9 och 10 bra, även insprånget i elvans kombination, men vi rev det andra hindret som var en oxer, bakbommen med bakbenen, en riktig nätrullare så att säga. Jag var faktiskt jättenöjd med rundan även om det blev några nedslag, men det var inga grova rivningar och känslan var jättebra. Det finns mer höjd i Lagana, det kändes!


BREEDERS med LAGANA  och LUTRICIA MC NEAL 

Foton från Flyinge längre ner >>

Vi åkte ned till Flyinge på tisdagen för att hästarna skulle få hela onsdagen att varva ned efter den långa resan, det tar en hel dag att åka! Vi åkte med Isabell Lindgren-Stoor i hennes lastbil, skönt för hästarna!

På tisdag kvällen och onsdagen fanns även möjlighet att rida i ridhuset, perfekt för unga hästar att få komma in där och “kolla läget”

 På torsdag em var det dags för första kvalet med femåringarna och sexåringarna. Det kändes bra att äntligen få gå banan och börja tävla. Trevliga och utslagsgivande banor. Både Lutricia Mc Neal och Lagana hoppade felfritt på ett mycket bra sätt! Skönt att få starta tävlingen så!

 Andra kvalet till final var på fredagen och femåringarna började. Det kändes bra att gå in som felfri, för att komma till final kunde man ha två nedslag, så det var bara att hålla ihop! Lutricia satt skrämselhicka i min “tantfanclub” genom att peta ned första hindret...jag tror hon tappade lite fokus på hindret för att hon kollade på publiken på läktaren. Resten av banan hoppade hon fint, till sista hindret som var en kombination, där petade hon ned sista hindret, jag tror luften gick ur henne lite, men det blev final på 8 fel!!! “Tantfancluben” kunde jubla!! Den bestod av min mamma, hästägaren Eva med kompis Helen, Berit Malmberg och Annika från Markebäck samt Madde!

Laganas andra kval var svårt, av 91 hästar var bara sex felfria...Vi gick in som felfria och kunde även här gå till final med max två rivningar. Det gick felfritt fram till hinder 7 där Lagana rev frambommen på oxern med ett bakben, varför vet jag ej. Näst sista hindret var trekombination ur sväng från kortsidan, sedan fyra korta galoppsprång till sista hindret som var ett plank. Jag red lite för noggrant in i trekombinationen så jag fick trycka på lite för mycket ut över sista hindret så vi rev C hindret i kombinationen (allt för att göra tantfancluben nervös mot sista hindret) fick tillbaka henne bra mot sista planket som vi klarade och finalen var klar!!!

På kvällen blev det att fira finalbiljetterna med champagne och middag!!!

Sätt musen över bilden för att se text och klicka så blir bilden större

 

  KUMLA 8/10

 Lagana och Lutricia Mc Neal tog jag med till Kumla. Det är trevligt att tävla i Kumla, bra arrangerat och bra banor med fina hinder!

 Lutricia började med att hoppa 120 klassen felfritt, hon var jättefin!

Lagana gick i avd A och var dubbelnolla och kom på sjunde plats, bra start på dagen!

 Lutricia fick debutera 130! Spännande att se hur det skulle gå. Det gick hur bra som helst, ett enkelt nedslag, resten hoppade hon JÄTTEBRA!!!

 Lagana gick avd A även i 130 som var en bedömning A:O. Jag svängde snävt på alla ställen man kunde och hon svarade upp jättebra och hoppade allt felfritt!!! Tiden räckte till en sjundeplats igen bland ca 55 starter.

 Efter en sådan dag var jag riktigt nöjd och glad!!!

ENKÖPING 30/9-1/10

Med hit hade jag Lagana, Loocello, Lutricia Mc Neal och Latoya.

För alla hästarna utom Lutricia var det första inomhustävlingen.

Latoya skötte sig mycket bra med tanke på att hon aldrig tävlat inomhus förut. Loocello hoppade jättebra, han var pigg och glad, tyckte det var jättekul! Han och Latoya hoppade 110, 120, det gjorde även Lutricia. Lagana hoppade även 130. Alla skötte sig bra, även om det kändes som en “stolpe ut” tävling med något nedslag i varje runda, men så är det ibland. Hästarna kändes bra!

 På lördagen körde de 110 klassen och 120 klassen samtidigt i två ridhus pga av det stora antalet starter, gissa om det var stressigt med fyra hästar som hoppade två gånger var! Jag fick även hålla reda på två banor samtidigt...

 Det började med Loocello i 110 klassen, efter honom var det 20 starter till Latoya i 110, sedan 20 starter till  Loocello i 120 klassen (den banan han jag inte gå då de flyttade pausen till precis efter min start, jag hade tänkt gå banan i pausen innan jag red...) efter Loocello var det Lagana i 110 klassen, sedan 15 starter kvar till Latoya i 120 klassen, därefter 21 starter till Lagana i 120 klassen. Efter henne var det hela 40 nr till Lutricia i 110 klassen (man han andas lite...) efter det Lutricias 120 start, hängde ni med? Knappt att jag gjorde...

HALLSTAHAMMAR 17/9

Tette o Linda var nöjda

 Loopy Dancer (fyraåringen från Borlänge) gick sin första inomhustävling och startade 1 meter. Han var SUPERFIN och jag var mycket nöjd när jag kom ut från banan! Synd bara på petet, sa hans ägare, jag hade inte ens hört att han var i en bom, så lite var det! Det blir spännande på semifinalen i Örebro!

 Spitfires Airline hoppade även hon 1 meter med ett pet, hon var jätteduktig!

 Lutricia Mc Neal hoppade 1 meter och 110, hon fick gå avd A för skojs skull! Det blev två dubbelnollar med en andra plats och en fjärde plats, jättekul!

 Loocello var även han med och tävlade i 1 meter och 110, dock inte med mig på ryggen utan Linda (min stalltjej) De var jätteduktiga och hoppade felfritt hur enkelt som helst så de fick gå in på prisutdelning två gånger bland unghästarna! Grattis Linda!!!

Lutricia Mc Neal kom4:a

ESKILSTUNA 16/9 

Lagana och Tette på gång Lagana på prisutdelningen, kom 2:a Lagana med pris

Lagana, Casino och LaToya var med på årets sista utomhustävling. Casino var jätteduktig och hoppade riktigt fint i både 110(dubbelnolla) och 120(fyra fel, rev första hindret...)

Latoya hade 4 fel i omhoppningen i 110 klassen och fyra fel i grundomgången i 120. Hon hoppade riktigt bra, hon blir bara bättre och bättre i hoppningen. Hon är inte så mycket hoppad eftersom hon bara gått dressyr innan hon kom till mig. Men hon lär sig fort!

Lagana skulle få gå en lite lättare tävling tyckte jag och startade 110. Det tyckte hon var löjligt och ansträngde sig inte nämnvärt för att hoppa så det blev ett pet i omhoppningen. Vi var med i avd A fast hon är unghäst. Däremot hoppade hon mycket bättre i 120 och var dubbelnolla så vi kom på 2:a plats!

 

BORLÄNGE 25-27/8

 

Lagana 130 Lagana blev bästa unghäst i Borlänge Lagana tog ett ärovarv

LAGANA, LUTRICIA MC NEAL, LOOCELLO, CASINO, SPITFIRES AIRLINE, LA TOYA och LOOPY DANCER tävlade jag i Borlänge.

Issa, Linda och Björn var med och hjälpte till så allt gick så bra!

Loopy Dancer är en fyraårig valack efter Looping som jag tävlade för första gången. Hans ägare Karin Gustavsson från Dalarna har tävlat honom och kvalat till 4-årschampionatets semifinal. Hon vill att jag ska tävla honom då, vilket jag gärna gör! Loopy Dancer är en jättefin häst. Vi hoppade två 1 meter klasser och var felfria i båda!

Spitfires Airline gjorde sin första tävling på länge och hoppade felfritt i två 1 meterklasser.

Loocello startade 110, 120 första dagen. Då var han inte riktigt på “hugget” så det blev tyvärr tre nedslag. Han var mycket bättre på söndagen, och hoppade då en mycket bra felfri runda i 120 klassen!

La Toya hoppade bra första dagen och var felfri i 110 så då kom vi på fjärde plats, jättekul! Hon gjorde sedan sin andra start i 120 och hade en ynka petrivning...På söndagen hade hon fyra fel i 110 och 120 två rivningar.

Casino var med på sitt första meeting och det gick bra att “sova borta”. Han hoppade både bra och mindre bra. Han är med för att se och lära, det blir nog bra när han får mer rutin för hoppa kan han.

Lutricia Mc Neal var jätteduktig. Hon gjorde fyra starter och var nolla i tre. Båda 110 klasserna och 120 på söndagen. Hon bara vill vara bäst!(lagana, loocello, lutricia var alla nolla i söndagens 120 klass, ingen annan unghäst var det så det var kul att alla min tre var det!)

Lagana var ännu bättre och hoppade felfritt i alla fyra klasserna! Hon hoppade 120,125,120 samt 130 och blev då meetingets bästa unghäst  och fick ett fint täcke, rosett och plakett så klart! Det var jättekul att rida in på prisutdelningen och vara bäst!!!

En bra tävling med fantastiska arrangörer som gjorde allt för att tävlingen skulle bli så bra som möjligt. De hade haft otur med mycket regn så tävlingarna fick flytta ut från Rommetravets innerplan, och hållas utanför på ett grönområde. Det blev jättebra och underlaget höll. Banorna var bra byggda av Christer Sek.


Jag var i Hammarö den 4-6/8 med LAGANA, LUTRICIA MC NEAL, LOOCELLO och  LA-TOYA.

 En mycket fin tävling på Equality lines anläggning. Bra uppstallning, nära till allt och framförallt MYCKET bra servering med frukost och fyra olika alternativ till “dagens” att välja på! Värt att notera!

Vädret var fantastiskt! Sol och ca + 30 varje dag....

 LUTRICIA MC NEAL gick mycket bra denna helg. Hon var felfri i tre starter och hade fyra fel i en klass. Hon hoppade jättebra!

 LOOCELLO hade en sämre helg. Han hade två nollrundor och en med tolv fel och en med åtta fel. De kan ju inte vara på topp varje tävling, han har ju gått bra alla andra tävlingar. Så är det med hästar...

 LAGANA gjorde en “fyrafels” helg! Ovanligt för att vara henne, men så är det.

 LA-TOYA, min nya tävlingshäst som inte alls är rutinerad i tävlings sammanhang gjorde en ok tävling. Det var bara femte tävlingen för henne och första gången hon var på meeting. Hon gick första klassen felfritt, var sedan placerad i 110 på lördagen. Debuterade 120 med några rivningar. Hon tycker det är så kul och har lite för bråttom, men med mer rutin och träning blir hon nog riktigt bra!


FALSTERBO

Artax-Falsterbo Artax-125-klass Artax-Falsterbo-2006

Artax kvalade till Falsterbo och Scandinavian open för femåriga hästar. I år hade de skärpt kvalreglerna för att få de bästa unghästarna till Falsterbo. Femåringarna hade nu sex försök att göra minst tre felfria rundor i 120 klass, förut var det åtta försök.

Som de sa i Falsterbo, även fast det är svårare att komma dit ner så var det många unghästar där. Det visar på att vi har duktiga unghästutbildare i Sverige! Så det är bara att suga åt sig!

Tyvärr hade Artax några “fjuttiga” nedslag i båda kvalen. Lite besviken blir man ju när han alltid gått så bra men det är bara att ladda inför Breeders i höst!

SALA 1-2/7

 Härligt varmt väder var det när jag var i Sala och tävlade, nästan för varmt! Tävlingen var på gräs. Perfekt “genrep” för Artax som ska till Falsterbo och hoppa på gräs.

 Artax hoppade 120 klass på lördagen och söndagen. Det gjorde även Loocello. Båda två hade en petrivning var båda dagarna, med hoppade för övrigt mycket bra. Loocello hoppade 130 klassen på lördagen och hade tre nedslag. Han kändes lite seg, säkert pga värmen. Det var ca + 30...Loocello var piggare på söndagen fast man skulle tro det är tvärt om i värmen. Han hoppade jättebra i 120 klassen. Rivningen tar jag på mig!

Det känns som att Artax har fått ett riktigt bra självförtroende, han var så glad och pigg! Det kändes så enkelt!

 Casino, “mitt lilla skötebarn” hoppade 120 och 130 på lördagen samt 130 på söndagen. Han hade några nedslag, men hoppade för övrigt bra. Får han bara tid på sig och mer rutin så blir det nog bra.

 Lagana hoppade 120, 130 på lördagen. Rev första hindret i 120 klassen....hoppade resten perfekt. Hon fick gå i avd A i alla klasser. I 130 var vi dubbelnolla och kom på femte plats!!! Första gången med de äldre. Det var kul, hon hoppade riktigt bra!

På söndagen var hon nog lite seg av värmen, för vi hade tre nedslag.

 La-Toya, den nya hästen tävlade jag för första gången. Det är ett tioårigt sto efter Loran(e: lord). Hon har mest gått dressyr med sin ägare och hopptävlat två-tre gånger. Nu vill de att hon ska få vara hopphäst hos mig.

Vi hoppade 110 på lördagen och söndagen och kom två båda dagarna!!! En jättefin häst! Bilder kommer på henne!

 Nu laddar jag inför FALSTEBO, dit vi åker på lördag 8/7. Tävlingen för Artax och min del startar på måndag 10/7. Det ska bli spännande!

GAGNEF 16-18 JUNI

Lagana , Lutricia Mc Neal och Artax var med till Gagnef. För Lutricia var det första gången på ett meeting, och det gick hur bra som helst!

Vädret var kanonbra hela helgen, strålande sol och VARMT, undrar hur mycket vatten vi drack, och hur mycket man svettades....det är inte kul med svarta läderstövlar när det är + 30!

Gagnef är en bra tävling med trevliga arrangörer, fina banor, bra uppstallning och bra mat. Det är alltid trevligt att tävla i Dalarna!

På fredagen hoppade Artax och Lutricia först en 110 klass. Artax var lite spänd och okoncentrerad så han rev två hinder. Lutricia var hur cool som helst och hoppade felfritt!

Sedan hoppade jag alla tre hästarna i 120 klassen och alla tre var felfria!!! Jätteduktiga! Artax gjorde därmed sin tredje nolla i 120 och är klar för Falsterbo!!!

Lagana hoppade 130 klassen på fredagen och hade en rivning, annars hoppade hon mycket bra. Det var ingen felfri unghäst i 130 klassen, så Lagana var ju bäst i alla fall och fick pris!

Fem rosetter första dagen var en mycket bra start!

 På lördagen hoppade Lutricia och Artax 120 klassen med en petrivning var. Det som var kul i denna klass var att banken var med. Man hoppade upp som på tre trappsteg och sedan ned för en slänt, lite derbykänsla! De klarade den utan problem!

Lagana hoppade 130 klassen och var felfri!!! Lagana och jag låg i ledningen för meetingpriset för bästa unghäst efter lördagen!

På söndagen hoppade Artax och Lutricia 120 klass igen och båda var felfria!!! De gjorde sina bästa rundor denna dag, båda hoppade mycket bra och avslappnat. Lutricia blev därmed kvalad till breeders i höst efter sin tredje nolla i 120 klass!

Lagana hoppade 130 klassen och det gällde att vara nolla för att få meetingpriset, men tyvärr hade vi en petrivning och blev därmed näst bästa unghäst.....

Jag är riktigt nöjd med denna tävling då det blev åtta priser på tolv starter. Hästarna hoppade mycket bra och klarade av värmen bra. Speciellt Lutricia som aldrig varit på meeting och sovit borta. Hon åt och drack som att hon aldrig gjort annat. Hon gjorde bra resultat med tre felfria rundor av fyra möjliga!

ÖREBRO 14 juni

Tävlingen var på gräsbanan. En jättefin bana som är kuperad med en stor damm i mitten. Långa banor med fina hinder.

Loocello och Casino var med. De hoppade 120 klass och debuterade 130!

I 120 klassen var båda felfria!

Sedan var det debut på 130 höjder. Loocello hoppade STRÅLANDE och hade endast en petrivning på tretton språng, på en ganska svår bana. Det var riktigt kul!

Casino som är en ganska speciell herre, (blir lätt spänd osv, kräver sin ryttare) hoppade också bra. Han hade visserligen fyra rivningar, det låter mycket men det var inte några grova rivningar. De övriga hinder hoppade han riktigt, riktigt bra! Jag tror det blir en bra häst med mer rutin (han tävlade första gången i september 2005)

KÖPING 28 MAJ

 Lutricia Mc Neal, Artax, Casino, Loocello och Lagana var med till Köping.

Första hoppade jag 110 med Casino som hade ett löjligt “pet”. Lutricia och Loocello var båda felfria. Artax hade 8 fel. Han rev de första två hindrena för han var väldigt spänd för underlaget som var väldigt “svampigt”. Sedan slappnade han av mer och mer, hoppade bra på slutet.
Vi trodde att dagen skulle bli regnfri men icke det...när vi kom till Köping var det sol och varmt. När 120 klassen började kom även regnet. Casino hade två rivningar, inga grova dock. Han hoppade väldigt bra för övrigt.

Lagana startade som nr 26 och då var banan ganska sönderriden. Precis innan vi skulle in kom det en ordentlig hagelskur! Det övergick i ösregn och åska, men Lagana kämpade och hoppade jättebra! Det var en bedömning a:o, ren tidshoppning. Vi svängde där det gick och galopperade på i regnet in på en tredje plats! Det blev vår placering i klassen när den var över. Kul att Lagana samlar priser i avd A!
Jag beslutade sedan att stryka Loocello, Artax och Lutricia från avd B i 120. Jag vill inte att mina fina unghästar ska riskera att skada sig när underlaget blev som det blev pga regnet. Tävlingen avbröts sedan och det blev ingen 130 klass.

Synd bara för Köpings ridklubb som gjorde allt för att tävlingen skulle gå att genomföra. Ni gjorde ett jättebra jobb! Man rår tyvärr inte på vädrets makter.

KUMLA 20 MAJ

Casino och Lutricia Mc Neal hade jag med mig till Kumla. Casino har inte tävlat på några veckor för han har vilat så han hoppade bara en klass, 110. Han var dubbelt felfri och fick pris!

Lutricia Mc Neal gick avd B i 110 och 120. Hon var felfri i båda klasserna! Det var bara hennes andra start i 120. Målet är att kvala till breeders i höst för femåriga hästar.

Linda Nilsson och Krizard SB var också med och hoppade 1 meter och 110 klass. De var felfria i båda klasserna, GRATTIS! 

FALUN 12-14 maj

Jag tycker att Falun är den bästa tävlingen på hela året! Bra arrangerat, bra banor och en mycket bra tävlingsplats på skidstadion Lugnet.

Det är en populär tävling, det var ca 350 uppstallade hästar och över hundra starter i de flesta klasser.

Jag hade med mig Lagana, Loocello och Artax. Alla tre är unghästar så jag höll till i avd B hela helgen. Det gick mycket bra! Vi kom hem med nio rosetter, plaketter och morotspåsar på 12 starter!

Artax hoppade 110 och 120 på fredagen och var felfri i båda klasserna! Loocello gick samma klasser och hade ett pet i båda. Lagana hoppade 120 klassen och var felfri!
På lördagen hoppade alla tre hästarna felfritt i 120 klassen! Lagana startade även 130 klassen, första för året (hon gick två 130 i höstas inomhus) och hade fyra fel på ett rättuppstående hinder. Trekombinationen och andra svårigheter gick galant.

Artax och Loocello hoppade 120 klassen på söndagen. Artax hade två pet, han kändes fin för övrigt. Pigg och fin i kroppen, men han kanske var trött i knoppen? Det är ju första meetinget de är på i år. Loocello däremot hoppade galant runt och noterade en “nolla” till!

Lagana fick gå 130 klassen och hoppade strålande, felfritt!!! Hon blev därmed delad bästa unghäst under hela meetinget! Jättekul!  

ROCKLUNDA 28/4-1/5

 Det var en bra helg för mig och hästarna på Rocklunda! Med dit var Loocello, Lagana, Sambalolec, Artax, Spitfires Airline, Lutricia Mc Neal och Ronja.

 För Loocello var det första tävlingen i år. Han hoppade 115 med ett pet på lördagen, 120 felfritt på söndagen och avslutade med nolla i 110!

För Ronja, Lutricia, Artax och Sambalolec var det debut på 115 och 120 höjder. Det gick mycket bra. Det hade någon rivning var men i det stora hela var det kanonbra! Alla tre stona avslutade med nolla i 110! Artax hade ett pet. Debuten för dem i 120 var på en lång bana med 12 språng, men det hade de inga problem med!

Lagana var nolla i 125 på lördagen och petade ett hinder i 120, men hoppade strålande!

“Spettan” gjorde första starten för i år och gick 1 meter med fyra fel.

 Som sagt var jag mycket nöjd med hästarna som hoppade bra!


25 april

ISIDOR, LUTRICIA MC NEAL, SAMBALOLEC och ARTAX var med till Jälla i Uppsala och tävlade.

Det gick bra för alla hästarna. Isidor fick pris i båda starterna och de andra tre fick ett pris var. Fem priser på åtta starter är helt klart godkänt!

Nu laddar vi för Rocklunda!


8-9 a
pril

Lagana och Casino var med till Vikbolandet. Det var en mycket fin tävlingsplats.
Jag har aldrig varit där förut så det var kul.

Casino hoppade 110 och 120. Han har inte så mycket tävlingsrutin ännu, men de tävlingar som Lagana åker på följer han med och samlar rutin. Han var lite spänd idag så det blev tyvärr lite plockepinn. Casino är en ganska svår häst så jag har överseende med hans koncentrationssvårigheter som dyker upp ibland!

Lagana hade en mycket bra dag idag! Jag hoppade 120 och 125 med henne. Red i avd A så hon fick gå på tid i omhoppningarna och det var inga som helst problem! I 120 var vi dubbelnolla och kom på fjärde plats! I 125 hade vi fyra fel, tiden hade räckt till en tredje plats...Hon hoppade mycket bra!

 VALLENTUNA

 Hit åkte jag med unghästarna och hoppade 100 och 110.

 Isidor är ingen unghäst så han fick gå avd A i båda klasserna. I 1 meter var vi nolla i grunden, sedan råkade vi hoppa fel första hinder i omhoppningen så vi blev uteslutna...I 110 klassen var vi nolla i grunden och hade två pet i omhoppningen.

Artax hoppade både 1 meter och 110 felfritt, mycket bra!

 Lutricia Mc Neal och Sambalolec hade fyra fel i 1 meter men var båda felfria i 110 klassen. De var jätteduktiga!

 Ronja var med på sin första tävling för i år och var jätteglad! Hon hade en rivning i 1 meter. Det var första starten i 110 och det gick galant! Ronja är stallets mest positiva häst!   

 

 19 mars
 Lagana och Casino var med till Södertälje när det var div 1 laghoppning.
I förklassen hoppade Casino 110 och Lagana 120 höjden. Båda hästarna hoppade felfritt!
Lagana fick sedan gå laget. Vi hoppade som sista ryttare och höjden var 120. Vi var felfria, en av de bästa rundor Lagana och jag gjort tillsammans.

Casino fick sedan debutera 120, i klassen som var efter div 1. Han hoppade jättebra! Vi hade visserligen 8 fel, ett pet på planket och en rivning på ett annat men han hoppade övriga tio hinder mycket bra så det lovar gott inför framtiden


12 mars
 Med till Köping hade jag sex hästar. LAGANA, LUTRICIA MC NEAL, SAMBALOLEC,ARTAX, ISIDOR och  CASINO.
 


Tette på Isidor


För alla utom Lagana var det första tävlingen för i år.
Lutricia Mc Neal tävlade för första gången på 1,5 år (hon har haft föl 2005) och Sambalolec gjorde riktig tävlingsdebut!
 


Casino


ISIDOR hoppade 1 meter och var dubbelnolla, kom på andra plats! Sedan hoppade han 110, var dubbelnolla igen och kom då trea! En riktigt bra start på säsongen för honom! CASINO hoppade 1 meter, var felfri i grundomgången -hade ett pet i omhoppningen men kom i alla fall på nionde plats, det var nio placerade! Han hoppade sedan 110 felfritt i grundomgång och omhoppning och kom på femteplats!
 


LAGANA startade bara 110, hon var dubbelt felfri och VANN!!! Så det var en bra avdelning A för mig i 110 klassen, dubbelnolla med alla tre hästarna!
ARTAX startade 1 meter och var felfri, debuterade sedan 110, hoppade de första sex hindren superbra. Sedan petade han bak bommen på en oxer med bakbenen och petade ned sista planket, så åtta fel. Men han hoppar väldigt bra så det var ingenting att haka upp sig på med två "fis" rivningar.
 


Lutricia Mc Neal och Isabell


LUTRICIA MC NEAL startade 1 meter och var felfri. Sedan blev det debut i 110och hon hoppade superbra! Jag gjorde en liten ridmiss på ett hinder så vi rev det, annars hade hon varit felfri men det händer ibland.
 


Sambalolec med Dick Lehmbeck

SAMBALOLEC gjorde tävlingsdebut på riktigt och vi startade 1 meter och 110.Samba var jätteduktig! Vi hade fyra fel i båda klasserna. Rev i kombinationen, ett typiskt unghästfel men ett helt klart godkänt resultat för att vara första gången. Jag var jättenöjd med alla hästarna efter denna svettiga dag, elva starterblev det och åtta rosetter! Alla hoppade bra och i Köping har de fina tittiga hinder med bra byggda banor designade Britt Pärsson från Kumla.

21 januari

 Lagana har varit på Strömsholm igen. Det gick jättebra nu också. I första klassen 110 var vi felfria och kom på åttonde plats! I120 klassen hade vi fyra fel. Jag var nöjd med dagen, Lagana kändes fin och det blir förhoppningsvis en bra säsong i år. Vi har som mål att kvala till Falsterbo Horse Show och Scandinavian open för sexåriga hästar! Förra året gav mersmak! Även Breeders i höst är ett mål. Lagana får tävla med sexåringarna även om hon är sju år. Hon hade ett föl som fyraåring och ligger "ett år efter" sina årgång.


11 januari

SAMBA, LUTRICIA och LAGANA har varit på Strömsholm och hoppat. För Samba och Lutricia blev det första gången de var på en “riktig” tävling inomhus! De skötte sig mycket bra!

Samba och Lutricia hoppade 90 cm och 1 meter. Samba hade fyra fel i 90, hon tyckte ett hinder var lite läskigt och “pep på sidan”, men hoppade utan problem andra försöket och var felfri resten av banan. I 1 meter hoppade hon felfritt! Hon var mycket mer avslappnad i andra klassen, då visste hon vad det var frågan om!

Lutricia hoppade felfritt i båda klasserna utan problem, kanonbra!

Lagana hoppade bara 110 klassen och var felfri! Det var med andra ord en bra dag på jobbet!!!

2005

LAGANA
 

 Debuterade 120 hoppning i april utomhus på Rocklunda, gick jättebra!

 Kvalade sedan till Falsterbo genom att hoppa fem felfria 120 klasser på

 raken i Falun, Strömsholm och Köping!

 I Falsterbo gick det bra, vi hade lite otur att några bommar rullade av men

 jag är nöjd! Där nere var det debut för henne i 125 klass och det gick jättebra!

 I augusti var vi i Borlänge på meeting och där gick det väldigt bra. Lagana

 hoppade tre 120 klasser och var felfri i två, sedan var hon den enda felfria

 unghästen i 125 klassen! I en av 120 klasserna vann vi stilhoppningspriset,

 det var kul! Sedan gick hon 120 och 125 på Rocklunda. Två mycket bra rundor!

 I Enköping var det debut i 130 klass. Hade åtta fel men rundan var mycket

 bra. I Kumla helgen efter var Lagana den enda felfria unghästen i 130 klassen!!!

 Nere på Flyinge hoppade vi i Breeders med en "petrivning" i första kvalet

 och åtta fel i andra. Men allt kändes väldigt bra och Lagana och jag åkte

 hem med väldigt bra självförtroende!

 Tävlade sedan på Hamre som var sista tävlingen för året och då fick Lagana

 tävlade i avd A för första gången och då vann vi!!!

 

ISIDOR
 

 Han har gått mycket bra hela året. Gjorde tävlingsdebut i april och har

 sedan gjort 23 starter varav 18 felfria rundor!

 Han har placerat sig trea två gånger och bl.a vunnit en klass i Borlänge! En

 mycket bra häst!

 

 

LOOCELLO
 

 Han är en häst med gott självförtroende. Tävlingsdebuterade i april och i

 Falun debuterade han i 120 klass. Han gick väldigt bra på Strömsholm

 innan sommaren. Var med i Borlänge och gjorde bra resultat samt på

 Rocklunda! En häst som säkert kommer kunna hoppa höga hinder!

 

 

RONJA
 

Tävlade med siktet inställt på 4- årschampionatet, dit hon kvalade efter

tre nollor i en meter klass!

Vid semifinalen kvalade hon även till omgång två och fick bra omdömen

 från domarna! När hon var med till Borlänge gick hon fyra klasser och var

 felfri i alla! Ronja är en superambitiös häst!

 

 

ARTAX

Kom till mig för att gå kvalitetsbedömningen och fyrårschampionatet. Han

tävlingsdebuterade i Avesta och var felfri i andra klassen. Kvalade enkelt

till semifinalen i championatet som gick i Botkyrka. Där fick han väldigt

bra omdöme från domarna och han hoppade väldigt bra. Han slutade på

 femte plats totalt och kvalade till finalen nere på Flyinge! Bättre kan det inte

 vara!

 

 

CASINO
 

Han har tävlingsdebuterat och gått felfria rundor på hösten 2005, bl. på

Rocklunda. Jag tror Casino kan bli en riktigt bra häst!

 

 

SPIT FIRES AIRLINE
 

Har tävlat och gått felfria rundor i en meter. Ett fullblod som jag tycker

hoppar bra och framför allt hoppar allt!